Със символична първа копка зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов

...
Със символична първа копка зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов
Коментари Харесай

Зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов дадоха старт на строителните дейности по пробива под Водната палата

Със алегорична първа копка зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов дадоха старт на огромния план за пробив под Водната палата.

Шефът на Института по пътна сигурност Богдан Милчев също участва на церемонията.

„ Това е най-хубавият вид за придвижване в тази невралгична зона. Смятаме, че сме избрали най-хубавия вид за това кръстовище, освен откъм организация на придвижването, само че откъм щадене на средата – парковете, както и близостта с река Марица “, съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

Колегата му по превоз Тодор Чонов добави, че след реализацията на плана кръстовището ще е доста по-лесно за прекосяване, както и за контролиране на трафика. „ Използваме опита на развитите градове, където кръстовищата на две равнища са желани пътни уреди.  Идеята е бул. „ Марица-юг “ да стане скоростен, без светофари, да може придвижването изток-запад да се изнася доста по-бързо и в същото време трафикът по бул. „ Цар Борис III Обединител “ да бъде доста по-облекчен, изключително в пиковите часове “, сподели още Чонов.

След реализацията на пробива кръстовището сред булевардите „ Цар Борис III Обединител “ и бул. „ Марица–юг “ ще стане на две равнища, а в този момент съществуващото кръгово придвижване ще бъде отстранено.

Строителните действия стартират в зоната по бул. „ Марица–юг “, заключена сред ул. „ Никола Войводов “ и бул. „ Цар Борис III Обединител “, където придвижването за коли е затворено. Алтернативно пловдивчани и посетители на града могат да използват бул. „ Шести септември “, като ОП „ Организация и надзор на превоза “ ще контролират светофарите на пл. „ Житен пазар “ и на Баня Старинна, с цел да обезпечат по-дълга зелена светлина.

Стойността на плана 9,2 млн. лева, а срокът за осъществяване 17 месеца.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР