Със сигурност всички сме чували за правилото за социална дистанция

...
Със сигурност всички сме чували за правилото за социална дистанция
Коментари Харесай

Колко точно са два метра дистанция

Със сигурност всички сме чували за правилото за обществена отдалеченост от два метра , която би трябвало да съблюдаваме между тях на публични места. Не може и да не сме се питали какъв брой тъкмо разстояние е задоволително, с цел да сме защитени и да не нарушаваме условията.

Именно с цел да ни спестят тези терзания, от BBC направиха забавно видео с демонстрации в разнообразни обстановки, с които ни демонстрират по какъв начин да преценим какъв брой са два метра, без да е належащо непрекъснато да си вървим с ролетка в джоба.

Най-лесният метод за премерване са три елементарни крачки - нито доста ситни, нито доста необятни. Ако сме с къси крайници, може би ще ни би трябвало и малко бонус. Това можем да измерим и авансово.
 Снимка 473938

Двама метра са задоволително разстояние, с цел да можем да сложим мислено легло сред себе си и индивида пред или до нас. Или пък две пазарски колички .

Ако сме в парка (което може да ни донесе 5000 лв. глоба), вярната отдалеченост се равнява на две пейки, сложени една до друга. А на улицата - на половината паркомясто за една кола.
 Снимка 473944

Ако ни се постанова да използваме градски превоз, значимо е да няма никой на седалките пред и зад нас . Добре е да сядаме и на по-отдалеченото място до прозореца, с цел да си спечелим още малко разстояние.
 Коронавирусът, загубата на подушване и усет и признаци ли са на COVID-19
Доколко загубата на подушване и усет са свързани с ковид

Симптоми, които не са за подценяване

Ако към момента работим в офис, сред нас и сътрудниците би трябвало да има отдалеченост най-малко колкото четири стола .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР