Със сигурност този гигабайт и половина съществува, тези файлове са

...
Със сигурност този гигабайт и половина съществува, тези файлове са
Коментари Харесай

Компютърен експерт обясни какви данни са откраднали хакерите от НАП и колко е опасно

Със сигурност този гигабайт и половина съществува, тези файлове са налични и с един текстов редактор може да бъде отворен. Това съобщи компютърният експерт Ясен Танев в ефира на bTV във връзка сигнала, че при хакерска офанзива са изтекли данни на милиони български и задгранични жители.

Експертът съпостави течът с повредата в Чернобил.

"Някой процедури не са спазени, немарливост е довела до една детонация на данни. За това е доста значимо когато стане случай в работата на страна да ни се даде информация ", уточни той.

По думите му ние не би трябвало да губим доверие. "Има още едни 16 гигабайта най-малко, които някои ще купи. Не е ясно какво съдържат ", съобщи още той.

Според него с данните, които са изтекли могат да се създадат доста злоупотреби.

"С вашето ЕГН доста измами могат да се вършат. Има доста адреси, има доста IP адреси, има доста имейл адреси, доста съдии и прокурори на Национална агенция за приходите. Себе си съумях да открия на няколко места. Освен ЕГН-то ми, открих сдружението, което съставлявам. Обикновеният човек е изложен на тази цифрова офанзива ", съобщи още специалистът.

"Дали е вътрешен човек, в което се колебая, или пробив, това не е игра на бял или черен хакер. Това е целенасочена офанзива. Тези данни са били атакувани и взети ", съобщи още специалистът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР