Със сигурност сте в дълбока заблуда, ако сте си помислили,

...
Със сигурност сте в дълбока заблуда, ако сте си помислили,
Коментари Харесай

Пием менте „Лаваца“ от автомата за кафе

Със сигурност сте в дълбока илюзия, в случай че сте си помислили, че пиете същинска „ Лаваца “ от кафемашините в хипермаркетите и по институциите. Макар новите устройства да имат настрана меню на разнообразни разновидности от ароматната ободрителна напитка, това е безспорна машинация. Лесно може да усетите, че кафето, течащо от машината е с долнокачествен усет, надалеч от аромата на италианската марка.

 

Работници, поправящи устройствата в столичен хипермаркет разкрива, че автоматите се пълнят с долнопробни марки кафе от вид „ Робуста “, което се предлага за „ Лаваца “. Те акцентират, че кафето, което тече в чашките, не коства и 20 стотинки.

 

„ Лаваца “-та от множеството автомати коства лев и единствено човек, който не е огромен кафеджия и не схваща, може да се излъже. Далеч обаче не това е най-страшното от готовото кафе. Проблемът е рядката хигиена на устройствата – не се мият постоянно и заради тази причина течността, изливаща се в чашата ви, е цялостна с бактерии.

 

Вероятно в нередки случаи усещате мирис на застояло, даже на плесен освен при кафето, а и при шоколада, какаото, даже и чая. Хората, осведомени с поддръжката на сходни кафе терминали издават, че те се почистват детайлно с препарати едвам два пъти месечно, което е извънредно незадоволително.

 

Медиците пък изрично отхвърлят приема на такова застояло кафе и акцентират дебело, че то може да ви болести с нещо съществено и да се стигне до лекуване с антибиотик. Тъй като кафемашините не могат да бъдат почистени детайлно, е обикновено съвсем всички типове кафе да имат еднакъв усет, а чаят и млякото да са ужасяващи примеси.

 

Факт е, че е комфортно да получите чаша ароматна напитка по-малко от минута, откакто сте натиснали копчето, само че, в случай че можете си го спестете, защото медикаментите са в пъти по-скъпи. Да не приказваме, че неведнъж автоматите гълтат стотинките, без въобще да пуснат каквото и да било, или пък не връщат ресто.

 

В този ред на мисли, най-добре си поръчайте кафе от близкото кафене, бар или бистро, където ще дадете малко повече пари, само че пък няма да пиете подобен отпадък, който може даже да ви натрови, поучават добросъвестни търговци.

Инфо: Уикенд

Тагове: „ Лаваца “ кафемашина кафеавтомат кафе хигиена бактерии зараза антибиотик
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР