Със сигурност ще има читатели, които ще се изненадат от

...
Със сигурност ще има читатели, които ще се изненадат от
Коментари Харесай

Извънземни технологии в Библията

Със сигурност ще има читатели, които ще се изненадат от изказванието, че в Библията са разказани напреднали извънземни технологии. Но е несъмнено, че ще има и такива, които считат, че единственото разумно пояснение на библейските мистерии е контакт с високоразвита извънземна цивилизация.

Да стартираме от ангелите. Всички те са изглеждали като хора. Тези, които предизвикали Големия потоп; дали на Мойсей инструкциите за изграждане на Кивота на завета; и предизвестили Лот, преди да унищожат Содом и Гомор… всички те са били хора. Но тези хора имали невъобразими познания и летели с „ небесни колесници “.

Може би един от най-хубавите образци за срещи с извънземни се намира в Книгата на Езикил. „ Космическите кораби на Езекил “ пък е книга, спечелила редица награди. Неин създател е Джоузеф Блумрич, който по време на написването ѝ е бил академик в НАСА и е взел участие в основаването на дизайна на ракетата Сатурн V.

Блумрич чул от сина си, който чел книга на Ерик вон Даникен, че пророкът Езекил е описал кацане на галактически транспортен съд. Ученият от НАСА бил сигурен, че ще успее да опровергае това изказване с помощта на сериозните си познания в сферата. Според него било невероятно в античен текст да бъде описван същински летателен уред.

Блумрич бил извънредно сюрпризиран, когато в последна сметка прочел Книгата на Езекил. По негови думи в действителност ставало въпрос за някакъв тип галактически уред.

В началото Езекил описал приближаването на четири лица от небето. Тези „ четири лица “ в действителност са колесниците или краката на галактическия транспортен съд. Блумрич бил шокиран, когато прочел за „ вършиме крайници “ с „ кръгли стъпала “, прикрепени към „ полирания месинг “.

Една от най-известните изречения в книгата е „ колело в колелото “. Когато „ четирите лица “ докоснали земята, Езекил забелязал колела. Неизвестният обект кацнал, от него излезли колела и почнал да се движи. По това време Езекил би трябвало да е бил осведомен единствено с елементарни колела от каруци, само че той описал колела, които могат да се движат във всички направления. Пророкът не би трябвало да има визия за сходна идея.

Енох е дядото на Ной. Де факто неговата книга също би трябвало да участва в Стария завет, само че е отстранена поради прекомерно спорните на църквата изказвания, изказани в нея. Енох е бил взиман на няколко полета от боговете (ангелите) и съумял да стане очевидец на огромни ужаси и хубости.

В книгата има голям брой препратки към „ вихрушки “, които „ одухотворявали “ Енох в небесата. Ангелите посочили на Енох всички секрети на земята и небето. Той станал очевидец на неща, които никой човек не трябвало да вижда. В книгата си Енох твърди: „ Видях велико и славно устройство. “ (33/4)

14/18-19: „ Погледнах и видях възвишен престол: изглеждаше като кристал, а колелата като греещото слънце… под трона минаваха потоци от избухлив огън, толкоз мощен, че не можех да го виждам. Тронът ме накара да полетя и ме издигна нагоре, завеждайки ме в небесата. “

Енох загатва кристали и колела. Възможно ли е този престол да е бил летателен уред, употребен от „ ангелите “. Огньовете, минаващи под трона, наподобяват изложение на ракетни ускорители.

В Книгата на Енох се загатва за големи опустошения, безпорядък и разврат на Земята. Също както в Битие, Енох приказва за колоси и „ наблюдаващи “. Имало и „ сатани “ – „ синове на небесата “, „ ангели на наказването “, „ принадлежности на Сатаната “, както и ангелите Михаил, Рафаил, Гавраил и други. Никъде не се загатва „ Бог “ – постоянно става въпрос за голям брой богове.

Енох бил заведен на планински връх, където живеели боговете. Видял неща, които никой елементарен човек не можел да разбере. Ангелите „ покварили синовете на индивида “. Тук несъмнено става въпрос за човекоподобни същества с напреднала технология, които си играели на Бог и определяли ориста на земните деца.

Може би основната причина Книгата на Енох да бъде извадена от Библията е точната астрономия в нея. „ И видях в небето придвижването на света, над тези портали, в които се въртят в никакъв случай незалязващи звезди. “ (75/8)

Незалязващи звезди могат да се следят единствено от Космоса. Във времената, в които Книгата на Енох е извадена от Библията, църквата осъждала точната астрономия – образец Галилео Галилей. Религиозните представители желали хората да имат вяра, че Земята е плоска, не се движи и се намира в центъра на всичко.

Идва ред и на Великия потоп. Ако изказванията, че Земята е била ръководена от извънземна цивилизация, са същински, то несъмнено това световно наводняване не е резултат от естествен прелом. Този именит потоп безусловно покрил цялата Земя – откривани са черупки от миди на връх Еверест, а по Сфинкса в Египет има следи от ерозия. Ной не е единственият оживял във Великия потоп – сходна история се среща в някои китайски и индийски легенди.

Повечето хора не имат вяра в библейската история за Ной, тъй като съществува един главен проблем – по какъв начин е допустимо няколко души да съберат всички животни на дървен транспортен съд, да ги хранят и да се грижат за тях няколко месеца?

Има разумно пояснение. Ангелите (технологично развитите хора) построили Ноевите ковчези, събрали животните и по-късно провокирали неспирните дъждове. Ако става въпрос за в действителност напреднали технологии, изцяло допустимо е животните да не са били цели, а единствено ДНК проби от тях, които са били лесни за преместване и предпазване. Никъде в Библията не се загатва, че Ной е събрал всички животни. Казва се единствено, че ги е занесъл в Ноевия ковчег.

Светът почнал още веднъж. В Битие е написано, че след Потопа Ной отишъл да живее при „ боговете “. Това е една от дребното оживели препратки към голям брой богове. Впоследствие, несъмнено, текстът е изменен на „ Бог “.

Тук се намесва и Едемската градина, която съмнително доста приличала на Атлантида. И двете са били дом на нашите праотци – мястото, от което произлиза цялата човешка раса. Всяка се е считала за Рай и всяка се е провалила и хората трябвало да я изоставен посрамени.

Ако забележим нещата от позиция на съвременни технологии, даже заличаването на Содом и Гомор е много разумно и елементарно обяснимо. Как два града биха могли по едно и също време да изчезнат от лицето на Земята? Може би жителите на Хирошима и Нагасаки знаят отговора. Двама ангели пристигнали и предизвестили хората за идното заличаване.

  • 19/17: „ Бягайте за живота си; не гледайте зад себе си, никой да не остава тук; бягайте към планината, в случай че не желаете да умрете. “
  • 19/24: „ Тогава Господ изля върху Содом и Гомор сяра и огън от небето. “
  • 19/26: „ Но жена му погледна обратно и се трансформира в колона от сол. “
  • 19/28: „ …димът от градовете се издигна като пушек от пещ. “
  • 19/30: „ … той (Лот) се опасяваше да върви в Зоар и обитаваше пещера, той и двете му дъщери. “

В Изход се загатва, че Мойсей получава указания за построяването на Кивота на завета. Гениалният откривател Никола Тесла написал в „ Стената от светлина “, че Мойсей несъмнено е бил ловък електрически инженер, тъй като Кивотът бил много мощен кондензатор. Създавал интензивни импулси, способни да разрушават камъни. Израилтяните носели устройството във военни дейности и печелели войни с него.

Историята за Йерихон се среща в Книгата на Исус Навин. Открити са и същинските остатъци на Йерихон. Стените на града били дебели най-малко три метра. Какво може да ги е разрушило? Според Стария завет това било дело на Бог. По някаква случайност при обсадата бил донесен и Кивотът на завета. Възможно ли е тъкмо това антично устройство да е послужило на израилтяните да завоюват сложната война?

Сведенията от Библията е нямало по какъв начин да бъдат разбрани преди 500 години, нито пък преди 100. Чак през XX век човешката технология доближава такова ниво, че много от мистериите в Библията стартират да получават разумни пояснения.

Съществуват много доказателства, че праисторията на човечеството е сходна на научната фантастика. Повечето хора или отхвърлят изцяло библейските текстове, или одобряват словата като безспорна истина. Библията е най-известното произведение, описващо срещи с извънземни. Събитията, разказани в нея, са същински, само че в тях няма нищо божествено.

Статията е дело на откривателя на паранормални феномени Дъг Юрчи (Doug Yourchey).

World Mysteries

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР