Със сигурност познаваме поне един човек, който се храни обилно,

...
Със сигурност познаваме поне един човек, който се храни обилно,
Коментари Харесай

Ядеш и не дебелееш - наистина ли е въпрос на гени

Със сигурност познаваме най-малко един човек, който се храни щедро, не тренира изключително и си е все по този начин слаб . И постоянно си споделяме, че това е просто ген... И евентуално му завиждаме най-малко малко...

А въпросът до каква степен ядем и в резултат на гени не надебеляваме е противоречив от научна панорама точка. Докато множеството проучвания са с акцент върху надебеляването, аргументите и следствията за него, екип учени организира огромен опит, с цел да научи на какво се дължи това да си слаб на инат на всичко.

След редица проби с мишки в следена диря се организира изследване, в което вземат участие 47,102 души от Естония, които са на възраст сред 20 и 44 години. Оказва се, че единствено 1% от тях могат да ядат и да не дебелеят, като това не се дължи на някакъв медицински проблем, а на неналичието на ALK ген .
 Снимка 481752

Докато при някои хора това е по рождение, при мишките се прави опит с неутрализирането на гена. И в резултат на това деяние е допустимо те да се хранят с доста захар и мазнини, без да качват тегло.

Въпросният ген е обект на проучвания от дълги години, тъй като е потвърдено, че той постоянно мутира в разнообразни типове рак . Затова и го назовават онкоген, написа Daily Mail.
 Кафето, наднорменото тегло и по какъв начин кофеиновата напитка ни оказва помощ да се борим с килограмите
Кафето - разрушител на мазнините в женското тяло

Верен другар в отслабването

А учените са обнадеждени, че един ден ще има метод ALK генът (който е протеин) да се " заглуши " - евентуално с терапия, сходна на актуалното лекуване на рак. Това сигурно ще е огромна стъпка напред в битката с наднорменото тегло .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР