"Със сигурност можем да кажем, че коалицията е здрава и

...
"Със сигурност можем да кажем, че коалицията е здрава и
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Управителят на БНБ трябва да изчисти проблеми, за които банката е много пасивна

"Със сигурност можем да кажем, че обединението е здрава и в случай че нещо можем да извлечем като извод - всеки спор я прави по-силна. Понякога сме образцово семейство, от време на време приличаме повече на шумна италианска фамилия. Важно е, че с диалози постоянно съумяваме да стигнем до верния отговор и да вземем вярното решение за ръководството. " Това съобщи в "Панорама " Андрей Гюров - ръководител на ПГ на "Продължаваме смяната " и претендент за гуверньор на Българска народна банка.

Той акцентира, че още първоначално ръководството се е сблъскало със съществени рецесии и подхожда с отговорност към всяка една тематика, като се стреми да извърши уговорките, които е поело към гласоподавателите си.

Андрей Гюров разяснява, че въпреки предлагането на Политическа партия за издигане на обща кандидатура за Българска народна банка не е било подкрепено, обстановката в обединението не е сериозна.

"Това, което видяхме през последните две седмици е, че има два профила на претенденти с друг опит, експертност, обществена позиция и известност. Всеки може да направи преценка за кой претендент би предпочел отпред на Българска народна банка ", сподели той.

Имам тапия за лекар от Виенския университет и бакалавър, приключен с цялостно отличие в Съединени американски щати, съобщи Андрей Гюров. Той показа и вижданията си за ръководството на Българска народна банка:

"Когато си във валутен ръб, нямаш лична парична политика, само че шефът на Българска народна банка има доста друга работа - изчистването на насъбрани опасности в банковата система, предварителна защита на прането на пари, битка с корупцията - все неща, по които Националната банка е доста пасивна и идващият мандат би бил опция тя да се почисти от корозивни капитали. Друга значима тематика е влизането на България в еврозоната и Българска народна банка има отговорността да направи масирана осведомителна акция, тъй че всеки да разбере какво значи приемането на еврото, за какво то е положително и по какъв метод ще усъвършенства живота на обособения жител ".

На въпрос дали в случай че "Продължаваме смяната " управляваха еднолично, биха дали оръжие на Украйна и изгонили съветския дипломат, Гюров отговори:

"Със сигурност такива решения биха били взети по-лесно, тъй като нашата коалиция е много разнолика. ръководство единствено от една партия би било по-лесно, само че никога не мога да кажа, че има постоянно еднопосочни решения. Принципът, на който е събрана Политическа партия е, че всеки има право на без значение мнение. "

Гюров съобщи, че прекъсването на парите за пътищата няма нищо общо с министър Караджов, който е от квотата на Има Такъв Народ. Обясни, че им струпване на неприятно завещание от предходното ръководство и контракти, които основават юридически проблеми.

"Искаме да сме сигурни, че парите ще отидат в действителност за работа, която е свършена. нашите адвокати сега приготвят една публицистична корекция, която се надявам идната седмица да влезе в действие "

Гюров се усъмни утвърждението на Плана за възобновяване от Европейска комисия да е обвързвано с загадка сделка по отношение на еврочленството на Северна Македония.

"Това, което Урсула фон дер Лайен сподели е, че държавното управление е показало един от най-хубавите проекти, които Европейска комисия е одобрявала и мисля, че с това падна и една от последните опорки на опозицията - че Планът ще се забави и с него ще има проблеми ", разяснява той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР