Със сигурност е парадоксално, но хората се зарадваха на новината,

...
Със сигурност е парадоксално, но хората се зарадваха на новината,
Коментари Харесай

Парадоксанло е, но НАПлийкс зарадва хората заради чудовищния непукизъм на властта

Със сигурност е парадоксално, само че хората се зарадваха на новината, че незнайни към този момент хакери, евентуално съветски, са „ думнали “ без грам усложнения осведомителните масиви на Национална агенция за приходите. Пиповдигнатото въодушевление може да се улови от постовете, които заливат сега обществените мрежи.
И това не е тъй като народът е елементарен и не си дава сметка за тежките последици от сходно посягане върху националната ни сигурност. А тъй като на хората им писна от чудовищният непукизъм на властта, която кавито и гадости да ни сполетят, все ни твърди, че всичко си ни е наред. У нас към този момент стана закон -представителите от върхушката, какъвто и гейт да ги опустоши, постоянно остават „ на изсъхнало “. Раните от някои инфарктни моменти са още пресни, пресни.

Всички от „ Апартаментгейт “ са почтени, похвалиха се неотдавна от КПКОНПИ. Народът слуша, търка невярващо очи и цъка с език. Тези с къщите за посетители също минаха по „ тънката лайсна “, като го отнесоха единствено неколцина, несъмнено не до такава степен долюбвани от властта. Делян Пеевски е чист като момина сълза, отсече преди година основният „ компир “ Пламен Георгиев, понесен също от аферата с жилищата. Панаирът с партийните дотации дотам изнерви българите, че обезкуражи и най-върлите оптимисти.

Оказа се, че никой от министерство на финансите не е отговорен, за това, че националната пара е отивала нелегално в партийните каси. Прокуратура, ДАНС, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, Комисия за защита на конкуренцията, КФН, ДНСК, Висш съдебен съвет, свинските медии/списъкът клони към безкрайност/, работят като обединен организъм, само че единствено против неуместните на ръководещите. Оказа се, че в България няма корупция по високите етажи на властта. Ако съдим по акциите на спецпрокуратурата, може да решим, че тя стига до равнище кмет. Но не е доста несъмнено, тъй като както всекидневно става, набедените излизат от съда с гордо вдигната глава на спечелили. А народът заплаща, ли заплаща.

Всенародната наслада, предизвикана от НАПлийкас, не е тъй като има пробив в институция от стратегическо значение. А тъй като хакери са съумели покажат по „ ексцентричен “ метод на властта, че страната, която ръководят, е прогнила и не става. Защото някой е извикал, че „ царят е гол “, само че този път „ величията “ няма по какъв начин да си запушат ушите за истината, както всекидневно, и да ни пробутат мантрата, че „ всичко у нас си ни е наред “.

Медията ни събра мненията на известни хора за НАПлиийк, изразени във Facebook:

Анна Заркова

Не че нещо, но да попитам: Мария Габриел дали ни донесе към този момент суперкомпютъра?
Понеже едни хакери не са чули за него и са ни извадили (с персоналните ни данни) от Национална агенция за приходите на показ по този начин, както и майките ни не са ни виждали в банята. И като нямат достойнството да познават госпожа Габриел, са ни оставили обръщение: " Правителството ви е бавноразвиващо се, а киберсигурността ви е пародийна ".

Христо Комарницки

Сега е моментът Цацаров да блесне с положителните си връзки в Русия. Заедно с Чайка, един до друг, могат да заловен хакера!

Стоян Тончев

Какво значение има дали хакерите са съветски, американски или български? Данни на 5 милиона жители са източени от Национална агенция за приходите и Министерство на финансите - това са обстоятелствата! Оправданията и алабализмите на ръководещите са несъстоятелни.
При тези условия се подават оставки, прокуратурата се самосезира и образува досъдебно произвеждане за занемареност против длъжностни лица - по този начин се прави в демократичните страни, не се блее по тв приемниците за " съветски хакери "!

Мажд Алгафари
А, някой дава ли си сметка, какво ни чака от септември тази година.
С влизането в действие на Наредба 18 за СУБТО, където Национална агенция за приходите ще събира от търговците данни за всяка продажба в действително време, каква ще е гаранцията на бизнеса, че тия данни няма да отидат при някой " КОЛЕКЦИОНЕР " на данни?
Facebook, зад който стоят милиони и милиарди за сигурност на данните не може да се оправи, а някаква си Национална агенция за приходите в България ще е съвършена.
Отново упорствам тази разпоредба да отпадне.

Татяна Кристи

Помислете за кибер сигурност и по-късно се сетете за армията от корумпирани некадърници натикани във всеки неин ъгъл. Как да се случи? А да и се сетете за армиите от български IT експерти по сигурността, които си джуркат в Силиконовата котловина и се заливат от смях...

Любо Кольовски

Друго си е да ти хакнат персоналните данни. Придобиваш самочувствието, че и ти имаш някакво значение на тоя свят! Руските хакери не се занимават с дребни и незначителни работи и сиви хорица, затова и ти си значим. От друга страна съчувствам на тия очилати гениичета, тъй като отрано трансферирах офшорните си сметки на Гошо Гумения, ром от с. Осиковска Лакавица, община Правец, и в този момент кремълските мръсници не могат да проследят финансовите ми спекулации. Ще черпя Гумения две-три бири!

***

" Премиерът Бойко Борисов незабавно събра Съвета по сигурност на Министерския съвет поради хакнатите сървъри на Национална агенция за приходите, от които са източени данни на над 5 млн. български жители и компании. В съвещанието на " Дондуков " 1 вземат участие всички шефове на специфични служби, финансовият министър Владислав Горанов, вътрешният Младен Маринов.

Бази данни с милиони записи от сървърите на Национална агенция за приходите бяха публикувани през вчерашния ден от хакери. Тази заран вътрешният министър Младен Маринов удостовери, че става въпрос за хакерска офанзива. Подозренията са, че е проведена от Русия. ", гърмят медиите. Брифингите и конференциите след незабавното изключително съвещание на Съвета по сигурност не дават особена изясненост по случая и повода е, че в тях не взе участие министър председателят и Мария Габриел я нямаше дори! И всичко потъва в мъглата на нашето незнание!

Соня Колтуклиева

С акцията на спецпрокуратурата в Държавна фирма “Земеделие” няма да отклонят вниманието от #НАПлийкс. Скандалът е голям!

Николай Стоянов

Ровенето във файловете на Национална агенция за приходите открива описи с мъртъвци, номера на коли, пароли, сигнали от партньорски служби... Засега измежду дребното към момента неоткрити неща са телефон на денонощен ключар и рецепта за гювеч по ловен. Някой?

Ивайло Мирчев

Дигиталната злополука във обстоятелства дотук. Намерена информация в изтеклите бази данни на Национална агенция за приходите:
1. Данни за милиони български жители
2. Граждански контракти
3. Сертификати за ел. подписи
4. Възнаграждения
5. Кредити на жители
6. IP-адреси на жители
7. Декларации на жители
8. Пълните данни на българите, които получават пенсии в чужбина
9. Пълната органиграма на Национална агенция за приходите с хеширани пароли
10. Пълни данни на чиновниците на Национална агенция за приходите със заеманите позиции
11. Данни на българите, живеещи в чужбина, които са се отказали от здравно обезпечаване в България
12. Над 1100 файла с информация

Предишните по-малки произшествия на държавната цифрова политика:
1. Търговския указател
2. Винетната система
3. Машинно гласоподаване

Решението:
1. Оставки на виновните
2. Одит на IT сигурността във всички държавни институции
3. Промяна в метода, по който работи страната с данните на българските жители

Васко Мавриков

Спешно поставят Псалм 91 на фасадата на Национална агенция за приходите!

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР