“Със сигурност двойките с Гришо бяха най-емоционални, защото не бяхме

...
“Със сигурност двойките с Гришо бяха най-емоционални, защото не бяхме
Коментари Харесай

Лазаров: Цял живот ще помня мачовете на двойки с Гришо

“Със сигурност двойките с Гришо бяха най-емоционални, тъй като не бяхме играли дружно до тогава, не знаех какво да чакам, бях обезпокоен. Просто фактът, че съм с него на един корт беше за мен нещо особено, което ще помня цялостен живот ”, показа в изявление за БГНЕС българският тенисист Александър Лазаров, който бе част от тима на България, който се показа доста мощно на дебютното издание на АТП Къп при започване на годината.

Днес Лазаров и втората ни ракета Димитър Кузманов получиха обичайна премия на Пресклуб България за най-хубав тим на месец януари, откакто записаха две победи от три мача на АТП Къп и приключиха на девето място от 24 тима в крайното класиране на конкуренцията. Лазаров показа, че най-ценният му спомен от Австралия е времето, прекарано със съотборниците. “Отборната атмосфера, това, че сме всички дружно, тъй като всеки пътува самичък в 90 % от годината. Тези моменти, които споделяхме отвън корта, обедите, вечерите, заниманието, смеха, това ще ми липсва и това беше най-приятно, тъй като това те отпуска ”, сподели той.

“Има доста тенисисти, които по една или друга причина не са имали опцията да се осъществят. Тенисът не стопира до топ 100 в света. Беше хубаво да се види, че има доста други хора, които също са способни да се показват добре и да покажат добър тенис. Аз съм на мнение, че всеки си има друг път и би трябвало да го измине. Ако тренира крепко и всичко е наред, постоянно ще може да се покаже ”, добави Лазаров.

22-годишният тенисист, който сега заема 539-то място в международната класация, разкри, че е поддържал добра физическа форма по време на изключителното състояние поради пандемията от COVID-19. “Доста добре се подготвях физически, тъй като друго нямаше по какъв начин. Успях да прекарам повече време със фамилията си, което беше значимо за мен. Най-вече желая да съм здрав, да мога да играя повече шампионати и да се представям на високо равнище. От там насетне, в случай че всичко се развива добре и се усещам окей, резултатите ще дойдат. В началото на годината си бях сложил за цел да пробия в първите 300, само че за жалост половината сезон го отложиха и може би ще би трябвало да се направи по-гъста стратегия от шампионати. Достатъчно тенисисти от първите 300 победих при започване на годината на няколко шампионата, тъй че мисля, че има много огромна възможност, стига да съм здрав ”, показа Лазаров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР