Със сигурност арестът и оставката на министър Нено Димов създава

...
Със сигурност арестът и оставката на министър Нено Димов създава
Коментари Харесай

Томислав Дончев с взривяващ коментар за ареста на Нено Димов и "Турски поток"

Със сигурност карцерът и оставката на министър Нено Димов основава трус в кабинета. Несериозно е да се твърди противоположното. Ако има данни, че някой не си е приключил работата, службите би трябвало да работят, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.

Той добави, че държавното управление не е разполагало с предварителна информация, че макар понижения размер на язовира, министърът е продължавал да подава вода към 2-те сдружения.

"Процесът по надзор на водните количества приключва на бюрото му. Но той стартира от някъде другаде. Ако бяха взети ограничения в средата на лятото, можеше да не се стигне до тази обстановка, да не се стига до режим. Водната рецесия можеше да бъде избегната”, уточни той пред bTV.

Дончев добави, че държавното управление е научило за протичащото се, когато рецесията към този момент е била факт.

„ Не мога да си показва началник на ВиК сдружение, всички виновни лица – равнището на язовира спада, за какво няма поискана среща с министър, с министър председател? Всичко това се случи, откакто водната рецесия настъпи”, сподели още Дончев.

„ Нено Димов не беше арестуван в центъра на София. Беше изведен за разпит, по-късно бе задържан. Пътят от министерското бюро до подсъдимата пейка от време на време е доста пай. Не отивам всяка заран на работа с тази мисъл”, посочи той.

На въпрос допустимо ли е Петя Аврамова да е идващия министър, който ще бъде заменен, той съобщи, че това е работа на премиера. Ако имам някакви забележки към работата, ще й ги кажа персонално, посочи вицепремиерът.

„ Смените са част от политическата динамичност. Цели държавни управления са падали от насъбрано публично напрежение. Има избрана социална реакция и би трябвало да се реагира”, акцентира Дончев.

„ Редно е новият министър на екологията да е от квотата на Вътрешна македонска революционна организация ", сподели още вицепремиерът Дончев.

„ Правим всичко допустимо, сериозни са идващите месец-два. Редно е да се извиня на засегнатите. Това, което се случва, е композиция от стихиите на природата и стихиите на човешката безотговорност”, заключи той.

"Турски поток " значи повече газ за България. Опитваме се да извлечем най-много изгоди от това, че сме ситуирани на кръстопът.

Позицията на Дейвид Хейл, че са Съединени американски щати срещу и "Турски поток " не е вест. Ние съблюдаваме всички условия, това може да обезпечи доставки на газ от Турция до Сърбия ", сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР