Със секс, лъжи и оръжия Мария Бутина се намества в

...
Със секс, лъжи и оръжия Мария Бутина се намества в
Коментари Харесай

Руска шпионка се маскира като императрица пред съветници на Тръмп

Със секс, неистини и оръжия Мария Бутина се намества в US политиката.Червенокоса хубавица работи като агентка на съветското държавно управление, лобира в интерес на Кремъл, пробва да се намести в политически организации в Съединени американски щати и да оказва въздействие върху американската политика. Всички тези грехове бяха приписани от Съединени американски щати на 30-годишната Мария Бутина, задържана през лятото.
Преди дни рускинята се призна за отговорна пред федералния съд и призна, че е контактувала с Националната оръжейна асоциация на Съединени американски щати (NRA) и висши представители на Републиканската партия в опит да повлияе на политическите им ходове в интерес на Москва. Бутина призна още, че е работила под управлението на Александър Торшин - до неотдавна зам.-шеф на съветската Централна банка и изтъкнат оръжеен деятел. През юли тя настояваше, че е почтена.
Само допреди няколко години Мария Бутина имаше магазин за мебели в Сибир. Как пътят на оръжейната активистка стартира от съветските степи, мина през молитвената закуска с US президента Доналд Тръмп и приключи в изолатора на затвор край Вашингтон?
Бутина израства в Южен Сибир в семейство на бизнесмени от Алтай. От дребна е заобиколена от оръжия, защото татко ѝ бил ловджия и я научил да стреля още като дете
През 2011 година, към този момент 22-годишна, се мести в Москва, където основава организацията “Право на оръжие”, аналог на американската Национална оръжейна асоциация. Чрез нея Бутина се бори за либерализация на строгите съветски закони за владеене на оръжие.
В този интервал Мария заиграва с разнообразни политически сили в Русия, като основната ѝ цел е да се добере до властимащите. Красавицата намира своя наставник в лицето на Александър Торшин - сенатор от партията на Владимир Путин и зам.-шеф на съветската Централна банка. Тази година Торшин бе включен в листата на Съединени американски щати със глобени съветски жители. Две седмици преди самопризнанията на Бутина той подаде оставка от поста си. Законът позволяваше на Путин да удължи мандата му, само че президентът не се възползва от това право.
През 2014 година Бутина подкрепя проруските сепаратисти в Украйна. Тя пропагандира за присъединяване в протест в Москва в поддръжка на така наречен Новорусия и приканва да се дават дарения за сепаратистите. В блога си и в своя канал в ютюб червенокосата хубавица приветства анексирането на Крим и дейностите на сепаратистите в Донбас.
Докато се бори за правото на оръжие в Москва, Мария Бутина два пъти кандидатства за виза за Съединени американски щати с фантазия да участва на блестящата годишна среща на NRA. Два пъти ѝ отхвърлят. През 2013 година обаче представители на асоциацията идват в Москва. Така Бутина се среща с дългогодишния деятел на Републиканската партия Пол Ериксън, с който се сближават интимно и стартират връзка. Към 2015 година са толкоз близки, че Мария му написа писмо, в което разпростира проекта си за въздействие на американската политика. Скоро по-късно Бутина се насочва към Съединени американски щати с виза в ръка.
Опитите ѝ да се внедри в кръговете на републиканците в Съединени американски щати стартират към март 2015 година под управлението на, както написа в обвиняването, “руски държавен служител” и благодарение на “американски жител 1” - Торшин и Ериксън.
Мария Бутина се демонстрира като умела актриса и според от аудиторията се показва като чиновник на съветската Централна банка, водещ деятел за правото на свободно владение на оръжие, представител на Руската федерация, докторант във Вашингтон, публицист и връзка сред екипа на Тръмп и Русия и така нататък Скоро откакто се открива в Съединени американски щати, Бутина стартира да кани известни републиканци на неофициални другарски вечери. През ноември 2016 година, скоро след успеха на изборите на Доналд Тръмп, Бутина провежда празненство за рождения си ден в Cafe Deluxe край Американския университет, където следва. Събитието е бал с маски, на който участват съветници в акцията на Тръмп, както и Ериксън. Мария се маскира като съветската императрица Александра, а Ериксън е с костюм на Распутин.
Оръжейната активистка спомага на съветска делегация да взе участие в Националната молитвена закуска във Вашингтон,организирана от Доналд Тръмп през 2017 година Там Мария влиза в ролята на хазаин на съветските посетители и придружителка на водещия делегацията Александър Торшин.
През цялото в реме, до момента в който живее в Съединени американски щати, Бутина поддържа връзка постоянно с Торшин, като му рапортува за напредъка на работата си. Бившият зам.-шеф на Централната банка и Бутина са единствените съветски жители, удостоени със специфичния статут “безсрочно членство” в Националната оръжейна асоциация (NRA). Благодарение на участието си през 2011 година Торшин се среща с милиардера Доналд Тръмп, който също членува в организацията. След срещата Торшин хвали Тръмп поради поддръжката му за “традиционните фамилни ценности”. Позовавайки се на своята асистентка Бутина, Торшин прибавя, че Тръмп “реално се застъпва за съдействие с Русия”.
Смята се, че Мария Бутина е първият съветски представител, задал на Тръмп въпроса по какъв начин би развивал връзките сред Съединени американски щати и Русия. Питането е отправено през 2015 година в границите на обществено мероприятие. Има данни, че Торшин се е срещал повече от един път и със сина на милиардера - Доналд-младши, по време на предизборната акция в Съединени американски щати. Както показва “Дейли Бийст”, Александър Торшин въплъщава системата на “неформално управление” на Русия, което се появява след разпада на Съюз на съветските социалистически републики.
Бутина не приключва и съдействието си с колегата си Пол Ериксън. Каква е неговата роля в цялата скица и дали ще бъде притеглен под правосъдна отговорност - към момента не е изяснено. От материалите по делото се схваща, че “като се изключат американците, които е пробвала да употребява и да им влияе”, персоналните ѝ връзки са единствено с хора от Русия, измежду които и някогашният дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк.
Мария Бутина не е третирана като съветски разузнавач, тъй като тогава съдействието ѝ с ФБР щеше да бъде изцяло засекретено. Името ѝ обаче попада в листата с хора, които по един или различен метод са се намесили в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година
Руските управляващи считат, че процесът е изфабрикуван, отхвърлят каквато и да е връзка с Бутина и категорично акцентират, че тя не е изпълнявала никакви задания, предоставени от съветската страна. “Отговорно го декларирам, каквото и да разправя тя под опасност да лежи 12-15 години”, уточни Путин и описа, че е питал всички ръководители на разследващите служби коя е тази жена, само че никой не знаел нищо за нея.
Руският водач изцяло изключи опцията страната да арестува задгранични жители в отговор на задържането на съветски жители в чужбина. “Няма да хващаме невиновни за нищо хора, единствено с цел да ги заменяем против някого”, разясни президентът. Руският външен министър пък допуска, че Бутина е изтезавана, преди да се признае за отговорна в шпионаж.
Сергей Лавров посочи, че тя е арестувана при по-тежки условия от тези, при които нормално биват държани рискови рецидивисти. Същото описа и бащата на шпионката Валери Бутин. Той твърди, че щерка му е държана в независима килия по 22 ч дневно, а разходките са ѝ неразрешени. Била лишена от правото да беседва със свои близки, което я пречупило и я предиздвикало да се съгласи на договорка със следствието, твърди бащата.
Решението на Бутина бе предстоящо, тъй като по този начин може да си уреди доста понижаване на присъдата, която може да бъде сведена до едвам няколко месеца. Много е евентуално тя да бъде депортирана в Русия след края на делото, само че не и преди проверяващите да приключат процедурите по събиране на информация. Историята на Бутина не е завършила, а на 12 февруари е планувано ново правосъдно съвещание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР