Със сбиване започна заседанието на парламента тази сутрин, а квесторите

...
Със сбиване започна заседанието на парламента тази сутрин, а квесторите
Коментари Харесай

Сблъсъци между „Възраждане“ и ПП-ДБ, счупени очила и упреци за „национално предателство“

Със сборичкване стартира съвещанието на Народното събрание тази заран, а квесторите дълго време не съумяха да разтърват депутатите, които се бяха скупчили към трибуната. До физическия конфликт сред депутатите от " Възраждане " и ПП-ДБ се стигна след разменени заявления, в които взаимно се оповестиха за " национални предатели ". Скандалът бе провокиран от Явор Божанков от Политическа партия, който заприказва за " меки китки " по адрес на водача на " Възраждане " и заместника му. 

 

Хронологията, довела до ескалацията на напрежението в пленарната зала, стартира с декларацията на " Възраждане ".

 

" Ако сглобите тази неуместна коалиция на обвинените, единствено с цел да угодите на вашите началници - бъдете сигурни, още на идващия ден от " Възраждане " ще призовем всички наши гласоподаватели и всички ваши досегашни, омерзени гласоподаватели, да дойдат тук пред Народното събрание, в случай че се наложи и вътре. Всяко двуличие има граници ", сподели Искра Михайлова от " Възраждане " по адрес на ПП-ДБ и ГЕРБ.

 

Тя уточни, че президентът Радев е връчил с гадност досието с мандата, единствено и единствено да не нарушава Конституцията.

 

" Вместо да ламтите за присъединяване във властта, по-добре си потърсете положителни юристи. Още в този момент можете да отидете в обичаното си посолство и да им обясните, че е неотложно да върнете мандата несбъднат ", прикани ПП-ДБ депутатката от " Възраждане ". Водещият съвещанието Росен Желязков вметна, че се надява Михайлова да не подбужда към навлизане в Народното събрание.

 

В този миг Явор Божанков излезе на трибуната, с цел да отговори на " Възраждане " също с декларация.  " Сега приказват за национални предатели и когато приказват за национални предатели, националните предатели са тъкмо те ", като уточни, че са проводници на пропагандата на Кремъл.

 

" Говориха за меки китки, двамата с Цончо и господин Костадинов най-вече ни съмняват в това отношение ", съобщи депутатът от Политическа партия против " Възраждане ". 

 

Това взриви гнева на депутатите от партията на Костадинов, които на часа го наобиколиха на трибуната, скочиха и сътрудниците от групата на самия Божанков. Квесторите едвам удържаха двете групи депутати да не стартират ръкопашен пердах, откакто съществено се бутаха. Цялата пленарна зала беше на крайник. В блъсканицата и кавгата Манол Пейков от Демократична България, се оказа, счупил очилата на депутата от " Възраждане " Веселен Вешев, изясни по-късно самият той.

Заседанието бе възобновено след почивката, само че скоро по-късно небрежно прекъснато.

Председателят на Народно събрание Росен Желязков побърза да даде отмора, а участниците в разправията излязоха със своя прочит за случилото се, към този момент в коридорите. 

Инфо: dir.bg

Тагове: Веселен Вешев „ Възраждане “ ПП-ДБ Явор Божанков 49 НС сбиване
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР