Със 165 гласа за, трима -против и 13 въздържали се

...
Със 165 гласа за, трима -против и 13 въздържали се
Коментари Харесай

ГЕРБ прекрати избора на нов състав на Комисията по досиетата

Със 165 гласа " за ", трима - " срещу " и 13 въздържали се Народното събрание приключи процедурата за избор на нов състав на комисията по досиетата.
Припомняме, че предходната седмица парламентарната група на ГЕРБ предложи Антон Тодоров за ръководител на Комисията по досиетата, само че след това политически обединения и публицисти, академични преподаватели и откриватели се оповестиха срещу номинацията му. Тя бе подложена на критика и от президента Румен Радев.
След това обаче от партията на Бойко Борисов желаеха анулация на избора на нов състав на Комисията и се разгласи против апелите за закриването ѝ. Веднага по-късно самият Антон Тодоров разгласи във Фейсбук че Комисията по досиетата към този момент е в предишното му.
Същевременно предходната седмица Българска социалистическа партия още веднъж предложи комисията да бъде закрита, а вицепремиерът Красимир Каракачанов ( " Обединени патриоти " ) разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание, че от нея към този момент няма потребност.
В рамките днешния спор " аленият " народен представител Александър Симов съобщи, че е обезпокоен от партийната кондиция на ГЕРБ, защото съгласно него първо са бламирали водача си Бойко Борисов, а в този момент собствен претендент за Комисията по досиетата в лицето на Антон Тодоров, за който Симов обърна внимание, че се е самоопределил като холивудско страшилище и мумия.
На това Антон Тодоров от ГЕРБ съобщи, че от Българска социалистическа партия са мумии и ги прикани " да се погледнат на какво наподобяват ".
Депутатите се скараха от трибуната и поради стихотворение, рецитирано от Спас Гърневски от ГЕРБ за Българска социалистическа партия.
В края на дебатите зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се обърна към сътрудниците си и ги прикани да се отнасят с почитание към Комисията по досиетата и жертвите на комунизма. Според него е належащо публично разискване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР