Със 157 гласа, трима против и един въздържал се депутатите

...
Със 157 гласа, трима против и един въздържал се депутатите
Коментари Харесай

Депутатите отмениха зеления сертификат“ за НС

Със 157 гласа, трима " срещу " и един " въздържал се " депутатите анулираха условието в постройката на Народното събрание да се влиза със " зелен документ ".

Вносители на предлагането са парламентарната група на " Възраждане ", като преди да се стигне до анулацията на условието, от партията на Костадин Костадинов проведоха и два митинга против документа, изискващ имунизация, преболедуване или отрицателен тест.

Решението влиза в действие след дни - на 14 март, което е публицистично предложение на Ива Митева от " ИТН ". Така анулацията на условието за зелен документ за Народното събрание се случва по-малко от два месеца, откакто влезе в действие на 24 януари, а беше признато на 7 януари.

В началото на февруари " Възраждане " събра нужните 48 подписа за внасяне на конституционна тъжба против решението на Народно събрание в постройката да се влиза със зелен документ, която внесе в Конституционния съд.

Днес депутатът от " ИТН " и ръководител на парламентарната група на партията Тошко Йорданов прикани тематиката за отпадането на документите да не се използва " за дълги изявления с политически цели " поради общото съгласие.

 Снимка: БТА

Въпреки това замяна на реплики не отсъстваше.

Проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия съобщи, че социалистите са имали най-разумен метод през цялото време на пандемията до момента. Според него е трябвало депутатите да бъдат на висотата на политическата си роля, а не на желанието да осъществят една или друга фантазия.

Костадин Костадинов му отговори, че решението за документа е политическо. По думите му, няма какви други да бъдат изявленията от парламентарната естрада с изключение на политически. " Това е Народното събрание. Решенията, които се взимат тук, са политически ", съобщи още Костадинов.

При полемиката Александър Симидчиев означи, че " Демократична България " ще поддържа предлагането, само че посочи, че в парламентарната комисия по опазване на здравето няма разпределено за разглеждане сходно решение, а въпреки всичко това е здравен въпрос. " Проблемът не е митичен, както някои политици настояват, а здравен и постоянно ставаме очевидци на политизиране на тематиката ", разяснява той.

 Снимка: БТА

" За разлика от политиците, на лекарите и научните служащи се постанова да четат данни и тогава да приказват ", сподели ръководителят на здравната комисия Антон Тонев. Имаше доста политически изявления от тази естрада, уповавам се да няма повече талази, в които да умират близо 39 хиляди български жители, а доста други да бъдат инвалидизирани ", добави той.

" Решенията по Коронавирус рецесията бяха напълно политически през цялото време, отговори ръководителят на ПГ " Възраждане " Костадин Костадинов. И означи, че и днешното решение е политическо. Нека не влизаме в тема, в която приказваме за положителни специалисти и неприятни политици ", прикани той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР