Със 125 гласа за при пълна пленарна зала и само

...
Със 125 гласа за при пълна пленарна зала и само
Коментари Харесай

Никола Минчев вече не е председател на НС

Със 125 гласа " за " при цялостна пленарна зала и единствено един отсъстващ народен представител, Народното събрание реши: Никола Минчев към този момент не е ръководител на Народното събрание. Според ръководещите, това гласоподаване е посочило новото болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " ИТН ". Опозицията е уверена, че държавното управление също ще падне. А Никола Минчев се раздели с сътрудниците си прочувствено. Премиерът Петков съобщи,че няма да се откаже от битката за държавното управление.

Предизвестено - Народното събрание освободи Никола Минчев като парламентарен началник. Партиите се активизираха и изпълниха Народното събрание с депутати. Само един липсваше.

Преброяване на редиците преди вота на съмнение.

Николай Ангов - народен представител от ПГ на Политическа партия: Усетихте ли възприятието какво е да гласуваш погрешно, единствено поради кукловодите си?

Искрен Митев, народен представител от ПГ на Политическа партия: Това е за всички гласоподаватели на " Възраждане ". Вие гласувате с ГЕРБ и Движение за права и свободи, честито, добре пристигнали в мафията.

Крум Зарков, народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Първи си отиват достойните! И няма за какво да се чудим за какво политиката се смята за мръсна работа, когато в нея не се позволяват чистите хора. За господин Минчев това не е краят. Това е началото в политиката.

Христо Иванов - ръководител на ПГ на " Демократична България ": Г-н Минчев през днешния ден е победител. И това демонстрира пътят към бъдещето, всичко останало е връщане обратно в предишното и аз не мисля, че някой в България го желае, даже тези,които през днешния ден гласоподаваха против Минчев схващат, че връщането към предишното е рецепта за злополука.

Според премиера Кирил Петков гласуването е посочило новото болшинство в Народното събрание на ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " ИТН ".

Те взеха решение да се прегърнат, даже не за оставката на това държавно управление, в случай че толкоз доста я желаят. Те се прегърнаха за човек, който те почитат. Това значи цялостна непоследователност. Означава, че тези хора не са за друго с изключение на да вършат политически игрички. Няма морал, няма идеология, сподели Кирил Петков.



След като към този момент не е пръв измежду равни, Никола Минчев направи равносметка.

Аз се сбогувах прочувствено, тъй като по този начин имам положителни усеща към тях и постоянно съм се опитвал да подкрепям разговор с безусловно всички народни представители и почтено казано считам, че в не дребна степен го реализирах. Председателят постоянно става жертва, когато ръководещото болшинство стане малцинство.

Въпреки разпределението на силите, министър председателят Петков съобщи,че няма да се откаже от опитите да резервира държавното управление. И добави, че не го е боязън от избори.

Вярвам, че има още свестни хора в Народното събрание, които просто са на ръба. Те са сред страха и вярното нещо. Ако съумеят да преборят страха си, аз знам, че вътре тяхната съвест ги кара да поддържат България да не влезе в политическа рецесия - избори след избори.

Движение за права и свободи и " Възраждане " чакат, че и другата седмица с вота на съмнение резултатът да е същият.

Това е вотът на съмнение в действителност, господин Минчев заплати цената на безобразията на нарушителя на Конституцията Кирил Петков. Само задълбочават рецесиите и основават нови, те не вземат решение проблемите на хората, сподели Мустафа Карадайъ, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

В този случай е най-нормално и разумно решение на ръководещия кабинет е да подаде оставка. Оставяме настрани, че е почтено, тези хора явно нямат достолепие. Просто по този метод облекчават страната от мъката, в която я вкарват към този момент втора седмица, сподели Костадин Костадинов - ръководител на " Възраждане ".

От " ИТН " акцентираха качествата на Ива Митева като парламентарист, само че не обявиха изрично дали ще я повдигнат за нов парламентарен началник.

Ива Митева мога да ви кажа, че е всепризната от всички. Аз изпитвам извънредно почитание към човек като Ива Митева и към останалите 19 души, които към този миг без значение от натиска и заканите на тези, които ръководят сега, се държим като тим, сподели, " ИТН ".

След вота - партиите се събраха на първи председателски съвет.

Ние предлагаме през днешния ден да бъдат импортирани процедурните правила и без да минава през спор в пленарна зала между тях с цел да се споразумеем в утрешния ден първа точка да бъде избор на ръководител на българския парламент, сподели Десислава Атанасова - ГЕРБ-СДС.

Решение не беше взето. За в този момент заместник-председателят от най-голямата парламентарна група, т.е. Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната " ще извършва длъжността на ръководител до избора на нов.



Сн. БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР