Със 116 гласа за, 52-ма въздържали се и 6 против

...
Със 116 гласа за, 52-ма въздържали се и 6 против
Коментари Харесай

Депутатите гласуваха на първо четене ограничаване на финансирането за магистратските организации

Със 116 гласа " за ", 52-ма въздържали се и 6 срещу депутатите одобриха на първо четене противоречивите промени в закона за правосъдната власт, част от които плануват възбрана за финансиране за магистратските организации от непознати донори.

Не стана известно кои са парламентарните групи, които са дали своят вот " въздържали се " и " срещу ", тъй като председателстващата съвещанието Цвета Караянчева не сподели резултата по групи. На съвещанието на правната комисия в Народното събрание предходната седмица от Българска социалистическа партия обявиха, че ще се въздържат, като депутатът от левицата Крум Зарков гласоподава " срещу ".

Проектът е импортиран от депутатите от ГЕРБ и Обединени Патриоти при започване на юли и планува още опция актуалните членове на правосъдния съвет да се върнат на по-добри позиции в правосъдната власт след края на мандата им през октомври.

Вотът беше предшестван от липса на спор. Изказаха се двама души - Георги Марков (ГЕРБ) и Павел Шопов от Обединени патриоти. И двамата подчертаваха върху възбраната за финансиране, като за тях това е стъпка към по-голяма самостоятелност на магистрата. Марков даже похвали един от вносителите - ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов и съобщи, че е е комплимент за него да го съпоставят с унгарския министър председател Виктор Орбан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР