Със 107 гласа за“, 36 – против и 8 –

...
Със 107 гласа за“, 36 – против и 8 –
Коментари Харесай

Окончателно: Приеха Националната здравна стратегия 2030

Със 107 гласа „ за “, 36 – срещу и 8 – „ въздържал се “ в Народното събрание беше призната Националната здравна тактика 2030.

„ Националната здравна тактика има три съществени съставния елемент. Един, в който съумя изцяло – това, че имаме тактика за развиването на опазването на здравето в идващите 6 години, един, в който отчасти съумя – нов модел на основаване на тактика, който е инклузивен, а не извънреден. Всеки, който искаше да способства за тази тактика, имаше цялостната опция да го направи. Не бяха чути единствено тези, които не желаеха да вземат участие. Стратегията обаче не съумя да ни сплоти даже по тематики, от които зависи оцеляването ни. Направих каквото беше належащо и допустимо това да стане “, сподели ръководителят на работната група за редактиране на Здравната тактика 2030 доктор Александър Симидчиев.  

Думите му бяха в отговор на обвиняванията на „ Възраждане “ и Има Такъв Народ, че даже и да са били създали оферти, те е нямало да бъдат признати, тъй като комисията е била доминирана от ръководещите.

Очаквайте подробности
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР