Със 100 лева глоба се отърва разгневен баща от Пловдив,

...
Със 100 лева глоба се отърва разгневен баща от Пловдив,
Коментари Харесай

Татко, прередил пациенти в лекарски кабинет, се размина със сто лева глоба

Със 100 лв. санкция се отърва ядосан татко от Пловдив, който прередил други пациенти пред кожно-венерологически лекарски кабинет. Мъжът бил доста обезпокоен, защото дупето на детето му било мощно зачервено. Тъй като държанието на терзания баща било с ниска социална заплаха, не съставлявало закононарушение по член 325 от Наказателен кодекс, таткото бил единствено санкциониран, реши районният съд в Пловдив.

Поради това магистратите решили, че случилото се е дребно безчинство и е непристойна демонстрация. Историята, приключила със правосъдно решение, станала към 15,30 часа на 15 ноември т.г. Мъжът с букви А.Л. връхлетял в лекарския кабинет, макар че в този миг лекарката преглеждала пациентка. Таткото изискал неотложно да бъде прегледан сина му, защото задните елементи на детето му били зачервени и били по-зле в сравнение с при предходен обзор. Мъжът се държал нападателно и не желал да излиза от кабинета, като упорствал за неотложен обзор. Кавгата станала притежание на останалите пациенти, които почтително чакали реда си. Поради държанието на мъжа докторката натиснала паник бутона и повикала частна охранителна компания.

Гардовете отвели бащата и го предали на полицията, след което А.Л. се сдобил с акт за дребно безчинство. Съдът наложил минимална санкция на таткото, защото решил, че държанието му не било изключително нападателно и предизвикателно по отношение на лекарката, а се изразявало най-вече в отправяне на нецензурни реплики и хули. Решението не е било дефинитивно и е можело да бъде обжалвано.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР