Сърцатият защитник на Ботев Цветомир Панов говори преди битката на

...
Сърцатият защитник на Ботев Цветомир Панов говори преди битката на
Коментари Харесай

Ботев срещу Маритимо

Сърцатият бранител на Ботев Цветомир Панов приказва преди борбата на пловдивчани против Маритимо на следващия ден от 20:30 часа в Бургас на " Лазур ". Мачът е от третия прелиминарен кръ в Лига Европа. /спорта.бг/

  " Постигнахме сложна победа против Славия, само че считам, че бе изцяло заслужена, като се имат поради обстановките, които създадохме по време на дуела. Донякъде заличихме слабото начало в шампионата. Единствено скърбя, че не стартирахме с шест точки. Изпуснахме три пункта вкъщи, само че просто по този начин се развиха нещата. Може би бяхме по-отпуснати в първия мач поради присъединяване ни в Лига Европа.

Славия залага на млади футболисти. Това е пътят и аз им поисквам триумф. Дано се развият, само че нашият тим бе по-добрият на ‘Овча купел’. Не съм си тръгнал с неприятни усеща. Тогава Славия имаше финансови усложнения. Не се получиха нещата при договарянията и се разделихме. Към никого нищо неприятно не тая, както и те към мен. Просто такива бяха събитията.

Всички в Ботев се надяваме тази година да успеем да влезем в шестицата и аз имам вяра, че ще сторим това. Имаме добър тим и е въпрос на време да забележим дали ще изпълним тези цели. Видяхте, че даже и да не сме в шестицата не е съдбовно. Намерихме път, по който да стигнеш до евротурнирите. Освен купата и разделянето на двете плейофни четворки още веднъж е метод да постигнеш това.

Смятам, че футболът по тази причина е забавен, тъй като даже и да са по-добри на хартия тимовете като Бейтар и Маритимо, нищо не е решено. Може да се получи изненада. Важно е по какъв начин ние ще подходим. Все отново приказваме за португалски тим, тъй че няма по какъв начин да е слаб. Не и на това равнище. Но у нас няма никакво напрежение и излизаме, с цел да се забавляваме на терена. Каквото успеем да създадем, ще е единствено в плюс за нас. Естествено, можеше да ни се падне и по-тежък противник като Милан да вземем за пример. Това също не бе неприятен вид, което отново си е огромна реклама за тима. Ще изчакаме и ще забележим, може на плейофа да ни се падне отбор от подобен сан

Отлично се усещам в Ботев, бързо се приспособих. Колективът е неповторим. Всеки приказва за него и това е самата истина. Това е най- значимото за нас. Щастлив съм в Ботев. За Николай Киров мога да кажа, че най-важно е спокойствието. Вкара нужното в тима и всеки дава максимума от себе си. Всички са стимулирани да се потвърдят. Всеки, каквото покаже на терена, се възстановява. Успя да вкара в тима кураж и самочувствие, което последователно се вижда.

И тази година в родния шампионат няма да се разграничава от предходните. Може би още веднъж Лудогорец ще станат първенци, тъй като се вижда, че разликата от другите тимове е огромна. Но нищо не се знае, тъй като в България не се играе елементарно. Да не кажа, че е по-трудно, в сравнение с тези първи кръгове в евротурнирите. Нашето състезание е необичайно ", сподели Панов.

Колегата му от центъра на отбраната Виктор Генев също даде мнение:

" Изиграхме много мачове, в които показахме, нe сме изостанали в подготовката и може да се борим против мощни противници. Още не сме се срещнали с съперника, само че до- колкото слушам са мощен тим. Моето мнение, че в отбраната на Ботев сме събрани много положителни футболисти. Както млади, по този начин и по-опитни. Минев  е страховит футболист, като най-важното му качество е характерът на победител и непримиримостта му на терена. Всеки тим би трябвало да има подобен човек, който да дава тласък на целия колектив. Да не забравяме, че е играл в Шампионска лига против доста мощни противници. Съставът на Маритимо е бил изоставен от 12 футболисти и са пристигнали 12 нови. Тепърва що гледаме видео, само че в съблекалнята не сме обезпокоени.

Много пъти сме си говорили между тях е съблекалнята, че имаме сили да продължим в Европа. Разбира се, че би трябвало да ни покрие и шансът. Но би трябвало да вървим малко по малко, само че съм сигурен, че ще е доста мъчно. От нас зависи.

Продължаваме на всички фронтове с идентична мотивация и сигурно ще търсим място в Топ 6 в шампионата. Много е добре, че победихме Славия в София.

Аз имам контракт с Ботев за още една година и съм се концентрирал върху това да дам, каквото мога за един мощен сезон на отбора. Ако нещо се случи, ще го мисля, само че в този момент нямам фиксидея за трансфер ", приключи Генев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР