Сърдитата котка (Grumpy cat, Гръмпи кет), или по-точно собственичката ѝ

...
Сърдитата котка (Grumpy cat, Гръмпи кет), или по-точно собственичката ѝ
Коментари Харесай

Сърдитата котка спечели дело за 710 хил. долара

Сърдитата котка (Grumpy cat, Гръмпи кет), или по-точно собственичката ѝ Табата Бъндсен, завоюва дело за непозволено потребление на облика на домашния любим и обезщетение от 710 хиляди $, оповестиха АП и Агенция Франс Прес.
Калифорнийски съд реши, че Бъндсен би трябвало да получи сумата от компанията за дистрибуция на кафе „ Гринейд бевъридж “ (Grenade Beverage), която е употребява недоволната физиономия на котката върху свои артикули, без да е получила позволение за това.
Всъщност казусът е в нарушение на към този момент действителен контракт. През 2013 година „ Гринейд бевъридж “ платила 150 хиляди $ за правата да употребява лика на Гръмпи кет върху напитката си „ Гръмпучино “, само че го употребила и върху мляно кафе и фланелки с логото на „ Гръмпучино “
Информация за реклами в Twitter и поверителност„ Гринейд бевъридж “ пък завели контрадело, тъй като марката не участвала задоволително в профилите на котката в обществените мрежи, а и притежателите ѝ твърдели, че тя ще се снима в холивудски филм с Уил Фарел и Джак Блак, което не се случило.
В последна сметка съдът отсъди в интерес на Гръмпи кет.
„ Поискахме от правосъдните заседатели да получим сумата, която съгласно тях е обективна “, изясни юристът на Бъндсен Дейвид Джонелис. Така се стигнало до 710 хиляди $.Гръмпи Кет е по-намусена от всякогаНай-популярната котка в интернет Тардар Сос, която е известна като Гръмпи Кет, бе на публично събитие в Сан Франциско, КалифорнияГръмпи кет се трансформира в интернет сензация през 2012 година, когато фотография на намръщената ѝ физиономия стартира да се споделя в Reddit.
За малко време Бъндсен съумя да трансформира намръщената си фаворитка в машина за пари, като записва комерсиалната марка „ Гръмпи кет “ и на пазара се появиха всевъзможни предмети с лика на котката, даже книги.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР