Сърбия затегна мерките и забрани събирания с повече от 5

...
Сърбия затегна мерките и забрани събирания с повече от 5
Коментари Харесай

Коронавирус: Сърбия забрани събирания с повече от 5 души в някои градове

Сърбия стегна ограниченията и забрани събирания с повече от 5 души в градове , където е записано нарастване на инфектираните с ковид.

След като съумя да овладее първата вълна на болест при започване на май, в този момент балканската страна записва второ нарастване на случаите. Тази седмица са потвърждавани по към 250 случая на ден спрямо към 50 или по-малко преди месец.
 Партията на Вучич печели вота в Сърбия с 63%, опозицията бойкотира
Партията на Вучич печели вота в Сърбия с 63%, опозицията бойкотира

Втори са социалистите с 10%...

Новите огнища се появиха след анулация на рестриктивните мерки и разрешаване провеждането на спортни събития и парламентарните избори през юни. След връщане към рутинните действия преди към месец, три белградски лечебни заведения още веднъж са превърнати като здравни центрове за лекуване на инфектирани с ковид.

Лекар от една от лечебните заведения разяснява пред Агенция Франс Прес, че болничните кревати се запълват доста бързо от пациенти с ковид.
 Ниска интензивност на изборите в Сърбия
Ниска интензивност на изборите в Сърбия

45.5% са дали своят вот за парламент...

Върнато е изключителното състояние в четирите най-засегнати обитаеми места : Крагуевац, Нови пазар, Тутин и Враня.

Днес държавното управление забрани събирания с повече от 5 души в тези градове, в случай че няма опция за съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум два метра.

Кафенетата и заведенията за хранене ще работят от 07,00 часа до 20,00 часа, а спортните и развлекателни стратегии са неразрешени.

Според локални медии обстановката е изключително сериозна в Нови пазар и Тутин, където лечебните заведения безусловно са претъпкани от пациенти и изпитват дефицит на материали.
 Вучич: Сърбия ще продължи да балансира сред Запада, Русия и Китай
Вучич: Сърбия ще продължи да балансира сред Запада, Русия и Китай

Ние имаме...наш дневен ред...един стол, а не два

Тази информация е отхвърляна и описвана като " неистини " от сръбския президент Александър Вучич.

От началото на епидемията в Сърбия на 6 март близо 15 000 са инфектираните с ковид и 280 са умряли.

Разследващата мрежа Balkan Investigative Reporting Project упреква сръбските управляващи в укриване на същинската информация за смъртността от ковид в Сърбия , в това число и пациенти, които са с позитивна проба за ковид.

Премиерът Ана Бърнабич отговори, че в случай че някой е с позитивна проба за ковид, само че бъде блъснат и погубен от рейс, те няма да го преглеждат като жертва на респираторното заболяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР