Сърбия няма да влезе в НАТО въпреки засилващия се натиск

...
Сърбия няма да влезе в НАТО въпреки засилващия се натиск
Коментари Харесай

Вучич: Докато аз съм президент, Сърбия няма да влезе в НАТО

Сърбия няма да влезе в НАТО макар засилващия се напън от страна на други страни, до момента в който Александър Вучич е на поста президент, съобщи самият той пред " N1 ".

" Сърбия през днешния ден е една от дребното страни, които имат лична самостоятелна политика. Докато аз съм президент - а това ще продължи още четири години, подсигурявам ви като висш главнокомандващ, че Сърбия няма да влиза в НАТО или в какъвто и да е различен боен блок. " - сподели Вучич.

По-рано през днешния ден той се насочи на планувана обиколка в региона на Зайчар, като отхвърли информацията за влошеното му здрави.

" Сърбия ще пази ревниво военния си неутралитет и сама ще пази свободата си. Това е нашият избор. " - безапелационен бе сръбският президент в отговор на журналистически въпрос.

Държавният глава разяснява и вероятността Косово да стане член на НАТО, в случай, че Испания и Унгария са изрично срещу сходна опция.

„ Нищо не зависи от Сърбия, тъй като тя не е член на НАТО “, посочи Вучич.

" Те може да бъдат признати в НАТО, само че не елементарно, тъй като има държави-членки, които не признават Косово. Ще има доста мощна опозиция от страна на Испания, само че също и от някои страни, които са признали Косово, като нашите братя и сестри в Унгария. " - съобщи Вучич пред медиите.

Помолен да разяснява въпроса за приемането на Косово в Съвета на Европа, сръбският държавен глава го дефинира като " изключително неприличен ".

" Нищо сходно не се е случвало в историята. Тяхната насочна точка е правилото " силата побеждава правото ". Те си мислят, че могат да създадат всичко, само че ще пристигна време, когато ще има малко по-различно съответствие на силите и по-голямо ценене на интернационалното обществено право, в сравнение с сега. Дали ще е в моето или вашето потомство, ще забележим. " - заключи сръбският президент. /БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР