Сърбия не е изминала и половината път от процеса на

...
Сърбия не е изминала и половината път от процеса на
Коментари Харесай

Пленкович: Сърбия не е стигнала и до средата на пътя към ЕС

" Сърбия не е минала и половината път от процеса на присъединение към Европейски Съюз ", съобщи хърватският министър председател и водачът на Хърватската демократична общественост - Андрей Пленкович, сравнявайки интервалите за присъединение на двамата балкански съседи.

Той съобщи, че Хърватия е преговаряла 2096 дни с Европейски Съюз и през това време 35 глави са били отворени и затворени.

„ Докато Сърбия към този момент е надминала този интервал, а не е стигнала даже и доникъде на процеса “, разяснява хърватският министър председател.

Запитан какво мисли за френския „ нон-пепйпър “ и дали това предложение е нарушило актуалните правила за присъединение към Европейски Съюз, Пленкович сподели, че вижда концепцията на Макрон за реформиране на разширението на Европейски Съюз като предпочитание за възстановяване на цялостното действие на Съюза.

Той акцентира, че процесът на разширение на Европейски Съюз има ясна и точна правна основа, като показва, че член 49 от Договора за Европейски Съюз планува, че всяка европейска страна, в случай че изиска, може да стане член на Съюза.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР