Сърбия изтегли част от войските си от границата с Косово

...
Сърбия изтегли част от войските си от границата с Косово
Коментари Харесай

Сърбия изтегли част от войските си от границата с Косово

Сърбия изтегли част от войските си от границата с Косово след предизвестия на Съединени американски щати, че може да се сблъска с наказателни ограничения за това, което Белият дом назова „ невиждано “ струпване на сръбски войски и бронетехника.

Сръбският президент Александър Вучич разгласи, че е наредил войските да бъдат изтеглени. В изказване за Financial Times той сподели, че всевъзможни военни дейности биха били контрапродуктивни, добавяйки: „ Сърбия не желае война “.

Оттеглянето последва обществена декларация на угриженост от Белия дом, непоколебим апел към Вучич от американския държавен секретар Антъни Блинкен и укрепване на мироопазващите сили на НАТО в Косово, KFOR, със стотици английски бойци.

В диалога си с Вучич Блинкен прикани за „ ​незабавна деескалация “ и връщане към предходното си съглашение за нормализиране на връзките с Косово.

Според Вучич Блинкен е споделил, че може да има ограничения на Съединени американски щати против Сърбия, в случай че той не се съобрази. „ Казах, че си суперсила и можеш да правиш или казваш каквото искаш, само че аз съм изцяло срещу това. Мисля, че би било доста неприятно “, сподели сръбският президент пред организация Танюг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР