Сърбия 1 : 0 България 46′ На полувремето Илиан Илиев

...
Сърбия 1 : 0 България 46′ На полувремето Илиан Илиев
Коментари Харесай

Сърбия - България 1:0, Георги Русев се появи в игра


Сърбия

1: 0

България
 46′
На полувремето Илиан Илиев предприе предстояща промяна, като безличният Мартин Минчев беше сменен от Георги Русев.
45′

45+1′
ПОЧИВКА!
44′
СПЕСТИХА ЧЕРВЕН КАРТОН ЗА СЪРБИТЕ! В края на полувремето белгийският арбитър Ламбрехтс очевидно си затвори очите в миг, когато Миленкович, изцяло с предумисъл, удари Кирил Десподов в лицето. Капитанът ни бе оцветен с кръв, само че даже и това не беше доказателство ситуацията да се прегледа с ВАР за евентуален червен картон.
40′
България можеше да развие по-добре свое нахлуване в 40-ата минута, когато за момент имахме числено преимущество малко пред полето на Сърбия. Алекс Колев обаче реши да центрира към далечната греда за Десподов. Капитанът ни обаче не съумя да си спре топката, с което да сътвори някаква заплаха пред Милинкович-Савич.
34′
Даниел Наумов продължи да има много работа под рамката, като този път стражът ни излезе победител при самостоятелното надиграване с Филип Костич, който го опитва с " тупалка " от двадесетина метра.
27′
ГРЕДА НА ДЕСПОДОВ!  " Трикольорите " дадоха явен знак, че няма да се дадат без пердах в това балканско съревнование. Капитанът ни Кирил Десподов блесна с самостоятелни дейности в 27-ата, когато сви във вътрешността в наказателното поле, а по-късно насочи толкоз първокласен удар, който първо удари горната, а по-късно и страничната греда. Рядко срещано и доста красиво, само че за жал - гол нямаше.
20′
МИТРОВИЧ!  Проблемите за България можеха да се задълбочат в 20-ата минута, когато центриране откри безусловно непокрития на дузпата Александър Митрович. №9 на сърбите мигновено насочи с глава, но в обсега на Дани Наумов, реагирал с акробатична интервенция.
16′
ГОЛ ЗА СЪРБИЯ! 1:0! ВЕЛКОВИЧ!  Най-лошото във футболната игра сполетя " лъвовете " в 16-ата минута. Гудел бе пропуснат при корнер, а ударът му с глава провокира страхотна интервенция от Наумов, която продължи с отблъскване на топката и в горната греда. За злощастие, късмет за голова добавка се откри пред централния бранител Милош Велкович, който изпревари мудния Колев и от близко вкара за 1:0.
10′
Даниел Наумов внимаваше в 10-ата минута, когато Лукич насочи мощен изстрел от границата на наказателното поле, а стражът на ФК ЦСКА 1948 реагира по отличен метод. Горе-долу, същото упражнение се повтори и в 12-ата, когато обаче стреля Неманя Гудел.
8′
Постепенно сърбите започнаха да стягат обръча към вратата на " лъвовете ". Домакинският напън беше белязан от отдалечен шут на Душан Тадич, който мина на сантиметри от дясната греда на Наумов.
6′
ХАРАКТЕР! Временно България заигра с човек по-малко, откакто нападателят ни Алекс Колев счупи своя пръст, а от типа на фрактурата Кирил Десподов направи притеснителна мимика. Нападателят на Крумовград обаче показва темперамент и след къса намеса на медицинския ни щаб, таранът отново зае позицията си на терена.
4′
Много рано в квалификацията нашите инкасираха и първи жълт картон. Алекс Петков удари без топка сръбски футболист и незабавно бе украсен от белгийския арбитър.
3′
Срещата в Лесковац стартира под еуфоричните възгласи на трибуните. Най-вече това бе подбудено от възрастта на заелите местата си на стадион " Дубочица ". Заради наказване на УЕФА, опонентът ни разчиташе на поддръжка от деца до 14 години, като те бяха запълнили 3/4 от потенциала на спортното оборудване.
1′

1′
НАЧАЛО НА СРЕЩАТА!
Състав 23. Ваня Милинкович-Савич 1. Даниел Наумов 4. Никола Миленкович 2. Виктор Попов 13. Милош Велкович 5. Алекс Петков 15. Срдан Бабич 15. Живко Атанасов 14. Андрия Живкович 19. Иван Турицов 22. Саша Лукич 20. Филип Кръстев 6. Неманя Гудел 8. Андриан Краев 11. Филип Костич 4. Илия Груев 10. Душан Тадич -к 11. Кирил Десподов - 21. Филип Дуричич 21. Мартин Минчев 9. Александър Митрович 17. Александър Колев Треньор Драган Стойкович Илиан Илиев Резерви 1. Предраг Райкович 12. Димитър Митов 12. Дорде Петрович 23. Иван Дюлгеров 2. Страхиня Павлович 3. Симеон Петров 3. Филип Младенович 6. Светослав Ковачев 5. Неманя Максимович 7. Георги Русев 7. Неманя Радончич 9. Спас Делев 8. Лазар Самарджич 10. Доминик Янков 16. Страфиня Еракович 13. Станислав Иванов 17. Иван Илич 14. Преслав Боруков 18. Душан Влахович 16. Ангел Лясков 19. Урош Рачич 18. Ивайло Чочев 20. Марко Груич 22. Илиан Илиев-младши
България гостува на Сърбия в последния си мач от група " G " на европейските квалификации. Двубоят е от 16:00 часа на стадиона в Лесковац и ще бъде управителен от белгиеца Ерик Ламбрехтс. Очаква се за мача да участва президентът на УЕФА Александър Чеферин, който малко по-рано би трябвало да открие нов стадион в Източна Сърбия.



Преди този мач " трикольорите " заемат последното място в групата - три точки след 0 победи, три равенства и четири загуби в групата. Същевременно на сърбите ще им бъде задоволително и тъждество, с цел да се поздравят с класиране на европейските финали. Репрезентацията, която е правоприемник на футболните триумфи на Югославия, не е стъпвала на европейско състезание през XXI век. Последното огромно състезание на България пък беше Евро 2004 в Португалия.

Срещата в Лесковац ще бъде под номер 2 в кариерата на Илиан Илиев като народен селекционер. Варненският експерт наследи сърбина Младен Кръстаич, който за малко да запише победа отпред на " лъвовете " над сънародниците си през юни в Разград, когато сърбите изравниха надълбоко в добавеното време. Същото се случи на българския тим, към този момент при Илиев, и против Унгария преди три дни в София. Тогава автогол на Алекс Петков в 97-ата минута донесе ремито и класира унгарците в Германия 2024.

Срещата на 16 ноември обаче няма да бъде запомнена с равния резултат, а с това, което стана отвън стадион " Васил Левски " - кошмарна война по централните софийски улици, кръв, мелета и конфликти, каквито столицата не беше виждала от много дълго време. Фенските митинги против ръководството на Българския футболен съюз и баталните подиуми от София се разясняват още в Сърбия.

Илиев няма да може да разчита на крайния бранител Антон Недялков, който пропуща мача с травма, до момента в който Валентин Антов е осъден след аления картон против Унгария. " Много е значимо за нас да подходим по същия метод. Да сме по-спокойни. Много хора чакаха Унгария да ни разгроми. Това, че футболистите реализираха положителен резултат, от една страна ни афектира, само че от друга ни дава самочувствие. Трябва да подходим по същия метод. Всеки да си остави егото отвън терена. Тези, които почнат и тези, които влязат. Сърбия може да държи доста добре топката. Трябва да сме колектив. Равният е част от играта, само че ние с точката няма да се класираме. Бихме желали да спечелим, не да загубим. Искаме да имаме метод на игра. Да се опитаме да имаме жанр, различим, за тима ", разяснява Илиев преди дуела.

От своя страна съседите, които имаха ден допълнително за отмора след инспекцията им с Белгия, гледат към европейския шампионат и предвкусват огромни футболни страсти идното лято, под управлението на своята огромна легенда Пикси Стойкович. На прескоференцията в Лесковац през вчерашния ден славният халф на Цървена звезда акцентира, че българският отбор никак не е за подценяване и сърбите ги чака тежък дуел. Подобно бе и мнението на  капитана на  Сърбия Душан Тадич.

В другия мач от групата осигурилият си към този момент класиране на Евро 2024 отбор на Унгария посреща Черна гора, като дуелът също е от 16:00 часа.
 Президентът на УЕФА Чеферин ще гледа Сърбия - България
Президентът на УЕФА Чеферин ще гледа Сърбия - България

Преди това той ще открие стадион в Зайчар
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР