Сърбинът Новак Джокович получи трофея за номер 1 в света

...
Сърбинът Новак Джокович получи трофея за номер 1 в света
Коментари Харесай

Новак Джокович беше награден за рекорден осми път, че завършва годината като №1 в света

Сърбинът Новак Джокович получи трофея за номер 1 в света на тениса за 2023 година, като 24-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем бе награден персонално от президента на АТР Андреа Гауденци преди началото на мача сред испанеца Карлос Алкарас и германеца Александър Зверев от Финалите на АТП в Торино.

Джокович приключва годината като №1 в ранглистата за рекорден осми път в кариерата си, като си обезпечи това достижение след триумфа си късно вечер против Холгер Руне в първия дуел и за двамата тенисисти по време на заключителната конкуренция в мъжкия тенис за акцията.

" Изключително удовлетворен съм, че получавам пред премията пред тази многочислена аудитория. Това е един от най-ценните титли в света на тениса дружно с тези от Големия шлем. Трябва да благодаря на моя екип. Тези хора са непроменяемо до мен. Това е необикновено достижение и аз съм доста горделив от него ", съобщи 36-годишният сърбин.

Новак Джокович има 399 седмици като №1 в международната класация зад тила си и през новата седмица ще стане първият тенисист в историята, който ще означи 400 седмици на първото място.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР