Сараево. Хърватският член на Президиума на Босна и Херцеговина Желко

...
Сараево. Хърватският член на Президиума на Босна и Херцеговина Желко
Коментари Харесай

Желко Комшич: Подкрепата на Меркел за Вучич е лош сигнал, Сърбия не може да бъде господар на Балканите

Сараево. Хърватският член на Президиума на Босна и Херцеговина Желко Комшич дефинира поддръжката на немския канцлер Ангела Меркел за политиката на президента на Сърбия Александър Вучич като „ неприятен сигнал “, цитира думите му македонското електронно издание МКД .

„ Германският канцлер избра подобен формат на среща, не знам за какво. Тя за следващ път отиде при Вучич, с цел да го поддържа, което съгласно нас е неприятно и изпраща неприятен сигнал. Освен това не виждам за какво канцлерът отиде на посещаване при Вучич “, разяснява Комшич.

Той акцентира, че от Сърбия „ не може да се прави стопанин на Балканите и че всички страни би трябвало да бъдат третирани еднообразно “.

„ Очаквате сериозна страна като Германия и сериозен човек като Меркел да бъдат по-добре осведомени “, означи хърватският член на Президиума на БиХ.

„ Няма подозрение, че на институциите в Берлин липсва известна информация, единственият въпрос е каква е задачата на тази политика. Ако задачата е Сърбия да стане стопанин на района, това няма да сработи. Можем да бъдем равни и единствено на тази основа можем да приказваме. На Балканите към този момент няма шефове “, безапелационен бе Комшич.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР