Сапунка, екшън, цирк - масово тиражираните определения подценяват сериозността на

...
Сапунка, екшън, цирк - масово тиражираните определения подценяват сериозността на
Коментари Харесай

Мафията си показа рогата

Сапунка, екшън, цирк - всеобщо тиражираните избрания подценяват сериозността на протичащото се по върховете на властта. Какво става в действителност - завесата отчасти се подвигна от високопоставени прокурори на държавна работа. И зад кулисите лъснаха куп закононарушения.

Поводът мафията ненадейно да си " покаже рогата " и да стартира да си праща конска (или агнешка) глава наподобява е един гърмеж, който мнозина взеха за инсцениран. Трудно ще се доближи до истината, тъй като по подигравка на ориста

тези, които са натоварени със задължението да проверяват, би трябвало да бъдат разследвани

Това не е вест. Независимите от властта медии и неправителствени организации разкриват това от години, само че нищо не се трансформира. Сюжетът е диагноза на трагичното положение на демокрацията в България и директно разследване от незавършеното превръщане на държавните институции след рухването на властническия режим през 1989 година Част от тях останаха тоталитарни - по руски модел.

България беше призната в Европейския съюз с компромис и с останалите неизпълнени обещания, че ще реформира прокуратурата и следствието, с цел да бъдат отчетни и транспарантни, че ще обезпечи самостоятелност на съда и на ръководството на правосъдната власт, че корупцията по високите етажи на властта ще е във фокуса на правоохранителните органи..

Сега сме в неуместната обстановка основният прокурор и негов заместител да се дават на прокурор взаимно. Ще се намерят ли самостоятелни обвинители за това? В една демократична страна

и двамата към този момент щяха да са подали оставки, а активността им щеше да е обект на прецизна инспекция

Тук обаче няма кой да направи такава проверка. Поне към този момент. Затова зрелищните им офанзиви един към различен са евентуално единственият реален метод мафиотската хватка да излезе нескрито. Сега, когато след години безвремие и мафиотска омерта се вадят " кирливите ризи ", нека данъкоплатците схванат защо заплащат. И нека се възмутят.

Вече дни наред анализатори и публицисти сглобяват пъзел от следено изпуснатите елементи, които двата лагера " изповядват, само че без да се каят ", както означи по БНР. С всеки минал час обвиняванията набъбват - в случай че някой в миналото успее да проверява протичащото се, евентуално ще образува голям брой многотомни каузи. Това е резултатът от чадъра, който прокуратурата към този момент над три десетилетия разпъва над неофициалните си ръководители, намиращи се в другите управляващи или консумиращи държавните запаси с помощта на подкрепи от ръководещите.

От изнесеното от Иван Гешев, Борислав Сарафов и и от обясненията на Бойко Борисов и членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) може да се заключи:

- Прокуратурата работи като проведена незаконна група

Главният прокурор записва нелегално диалози със свои сътрудници, с цел да ги употребява против тях. Нелоялността и неподчинението на магистрати, които би трябвало да са подчинени единствено на закона, се счита за изменничество. Хората " на закона " се подслушват, топят, манипулират, заплашват.

- В прокуратурата нелегално се приключват или държат " на трупчета " каузи, които са свързани с политици

По информация на Гешев Сарафов е упорствал наблюдаващият прокурор да приключи делото, в което испанската полиция разследваше група хора, измежду които Борисов, за пране на пари.

Сарафов, чиято оставка беше поискана от Иван Гешев, е подал сигнал против основния прокурор за длъжностно закононарушение. Досега той не е споменавал, че шефът му е нарушител. Името на Сарафов пък се загатваше в проблема по който не се проверява нищо. Главният потърпеш го уточни като присъстващ в " офиса " на Петьо Еврото в столичен ресторант.

- Между политиците и прокурорите съществуват неприемливи по закон зависимости

Заговорничи се потайно, дават се обети за честност, прибягва се до изнудване и заплашване. Зад кадър се поддържат връзки, които опонират на етиката, на Закона за правосъдната власт и конституцията и са присъщи за мафиоти. Нискостоящите прокурори са подчинени на Гешев, макар многократните му отричания. Подчинени са му явно и членове на Висшия правосъден съвет.

По върховете на прокуратурата, която сякаш би трябвало да брани публичния интерес, изискват от политиците поддръжка, вместо да съблюдават правилото на разделянето на управляващите, закрепен в конституцията. ГЕРБ и Движение за права и свободи внезапно са престанали да са лоялни към основния прокурор и той не крие, че е мощно отчаян от това, тъй като счита, че му се поставя.

- Главният прокурор е на мушката на незнайно кого и бомбата на пътя му явно е за да го сплаши

Много е значимо да научим кой и за какво на фона на чадърите, които прокуратурата опъва над определени субекти, до момента в който други ненадейно взема решение да преследва, какъмто е казусът с Васил Божков да вземем за пример.

Покрай гърмежа се се разбра, че Гешев продължава да употребява екстри и държавни парцели на незнайно съображение и на фона на безусловно неразбираемото му имуществено положение.

- Преди месец салдото сред " лагерите " (ако по този начин назовем условно кръговете зад Гешев и Борисов) е бил нарушен

Така твърди Гешев. Тогава той, непреклонен над 3 години на поста, почнал да получава предложения и послания. Това се случва посредством медиатори, чиито имена Гешев към този момент не оповестява. Според изповедта на основния прокурор някогашният министър-председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов решил да го сменя, посъветвал го и да спре да приказва и да излезе от новините. Защо - не е известно, изрично и твърди, че е изразил състрадание към фамилията на Гешев след гърмежа.

Преглед на новинарския поток преди месец и в интервала преди този момент демонстрира мощна интензивност на основния прокурор. Съобщава, че до седмици, откакто излиза наяве, че. С мултимедийна конференция се афишира за жертва на скрит план, като в, на който прокуратурата повдигна задочно обвинявания в ликвидиране, опасност за ликвидиране и изнудване. Същият персонаж две десетилетия развиваше сполучлив бизнес на терена на столичната община и на " златния мочур " на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, само че никой не откри проблем в това.

 " Земи пуканки ": Прокуратурата пусна записи, с които замеси Къро, Bird.bg и политици в скрит план против Гешев

Накъде духа вятърът

Въпросът след тези разкрития " от първа ръка " въпросът е какво да се прави и ще могат ли държавните институции да се оправят, тъй че всички разкрития да стигнат до самостоятелен съд. Заради множеството недомлъвки е мъчно да се каже кой стои зад кулисите. Но път някои изявления могат да послужат за ориентир какво става под повърхността на айсберга.

Според разнообразни анализатори не е наложително едни и същи хора да стимулират членовете на прокурорската гилдия, гилдия, която желае оставката на Гешев, и средите в ГЕРБ, които също приказват за промяната му. В разбъркването на пластовете е значимо да се разбере каква е позицията да вземем за пример на президента Румен Радев.

Деканът на юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев уточни по, че същите хора, които " до през вчерашния ден споделяха " Осанна! " на Гешев, в този момент споделят " Разпни го! " и ние би трябвало да им ръкопляскаме ". " Някой не си е направил доста добре сметката, тъй като основният прокурор се освобождава с декрет на президента. Президентът няма период, в който да се произнесе ", загатна Вълчев за опцията Радев да направи услуга на Гешев. Той скастри и радетелите за правосъдна промяна с думите: " Колко години към този момент приказваме за правосъдна промяна, дори някои приказват за съдебнаТА промяна, като че ли я познават поименно, като че ли са играли голи на плажа със правосъдната промяна. "

Васил Божков също се обади от Дубай с офертата да стане предпазен очевидец на Гешев против Борисов. Очевидно с вярата, че може да избегне част или всички близо 20-те си обвинявания, скроени от прокуратурата, която към този момент три години не желае да проверява на Борисов и глобения по " Магнитски " някогашен финансов министър Владислав Горанов. В тази светлина, в случай че Гешев реши да употребява картата Божков или да задейства ", бъдещето на някогашния министър председател не наподобява доста обнадеждаващо.

 Божков споделя в комикс, че плащал част от облагата от <a href=хазарт на ръководещите " /> Божков споделя в комикс, че плащал част от облагата от хазарт на ръководещите

Не е ясно на каква позиция е някогашният основен прокурор и комисия, който излезе изсъхнал от абсурда и имаше мощно въздействие и в двете колегии на Висшия правосъден съвет. Той не подвига телефона си, с цел да не попадне в нежелателен диалог с публицисти.

На сцената обаче излезе някогашният консултант в ДАНС, преследван от първото държавно управление на ГЕРБ - Алексей Петров, прочут като доближен на някогашния прокурор Филчев. Той напряко предложи решение

Разбира се, не по-малко любопитни са позициите в окопната война на някогашните сътрудници на днешните люти врагове Гешев и Сарафов - по прякор Еврото. Тяхното включване в покера към момента следва, тъй като Гешев не счита да се дава без пердах.

Война сред прокурори:
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР