Съпруги на воюващи руски войници са провели вероятно първия публичен

...
Съпруги на воюващи руски войници са провели вероятно първия публичен
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Гняв и недоволство се надигат сред роднините на руснаците на фронта

Съпруги на воюващи съветски бойци са провели евентуално първия обществен митинг на улицата в Москва след нашествието в Украйна. Те са се събрали на емблематичната дата 7 ноември на централния Театралния площад в съветската столица и са разпънали транспаранти с искане съпрузите им да бъдат изтеглени от фронтовата линия.

Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия. изтеглени от фронтовата линия. В него се отбелязва, че от февруари 2022 година в обществените мрежи всекидневно се появяват образци за съветски съпруги и майки, които насочат онлайн апели в символ на митинг против изискванията на военната работа на техните близки.

Въпреки това драконовското законодателство на Русия до момента не разрешава на роднините на бойците да се обединят във авторитетна лобистка мощ, както направиха майките на бойците по време на афганистанско-съветската война от 80-те години, показват от английското разузнаване.

Полицията разпръсна митинга на Театралния площад за минути. Според английското МО обаче незабавното искане на протестиращите е удивително.

Очевидно удълженото за неопределен срок разрастване на боен личен състав на бойното поле без ротация от ден на ден се възприема с голямо отрицание както от самите военни, по този начин и от техните родственици, се добавя в отчета на английските разведки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР