Съпругата на вицепрезидента на руската ВТБ (Внешторгбанк) Юрий Соловьов –

...
Съпругата на вицепрезидента на руската ВТБ (Внешторгбанк) Юрий Соловьов –
Коментари Харесай

Съпругата на зам.-шефа на руската ВТБ получила българско гражданство, без да има право

Съпругата на вицепрезидента на съветската ВТБ (Внешторгбанк) Юрий Соловьов – Галина Улютина, е получила българско поданство без да има право на това, оповестява Свободна Европа.

Според обявата Улютина е един от осемте чужденци, за които стана ясно, че са получили български паспорти с заричане за вложения, които по този начин и не са създали.

Нарушения бяха открити и в други случаи – поданство има и казахстанец, търсен за пране на пари, както и осъджаният съветски милиардер Сергей Адониев.

Проверка на Министерство на вътрешните работи и ДАНС разкри, че вложения не са правени. ДАНС твърдеше и че няма по какъв начин да ревизира дали някой е бил осъждан.

Проверката бе разпоредена от премиера Бойко Борисов на 19 ноември 2018 година Повод за нея стана абсурдът с " пласиране " на поданство от Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) и следствието против някогашния ѝ шеф Петър Харалампиев. Прокуратурата твърди за него, че е построил голяма корупционна мрежа за продажба на български паспорти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР