Съпругата на принца - Меган, спечели дело срещу същия таблоид

...
Съпругата на принца - Меган, спечели дело срещу същия таблоид
Коментари Харесай

Принц Хари се опитва да спечели дело за клевета срещу таблоид без съдебен процес

Съпругата на принца - Меган, завоюва дело против същия таблоид предходната година

Адвокатите на принцХари споделиха в лондонски съд през днешния ден, че издателят " Асошиейтед нюзпейпърс " няма надеждна отбрана по заведен от клиента им иск за клюка поради публикация за полицейската му защита, пробвайки се да завоюват делото без правосъден развой, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По-малкият наследник на крал Чарлз Трети заведе иск предходната година поради обява в таблоида " Мейл он сънди ". В нея се твърди, че Хари е предложил да заплати за полицейска защита, само че едвам откакто поде друга правна борба против английското държавно управление.

Според публикацията принцът се е опитал да резервира в загадка детайлности за правосъдния проблем с държавното управление поради публично финансираната си защита - която беше свалена, откакто Хари се отдръпна от кралските отговорности през 2020 година - и неговите сътрудници се пробваха да го покажат в позитивна светлина.

Върховният съд на Лондон постанови през юли, че публикацията, обвиняваща сина на английския крал в опит да подведе обществеността, е клюка. Това проправи пътя на принцХари да продължи с делото против един от най-големите английски медийни издатели.

Адвокатите му споделиха в петък на съдията Матю Никлин, че клиентът им е предложил да заплати за полицейска отбрана при спешна среща с починалата кралица Елизабет, неговия татко и брат му принц Уилям в имението Сандрингам през януари 2020 година

Джъстин Ръшбрук изясни, че " Асошиейтед нюзпейпърс " няма фактическо съображение за отбраната си и желае бързо решение в интерес на Хари без нужда от правосъден развой.

Адвокатите на издателя обаче споделиха, че ще разчитат на мощен мотив, на " почтено мнение ", както и че опитът на принца за продобиване на делото без развой е " изцяло безпочвен ".

Съпругата на принца - Меган, завоюва дело против в. " Мейл он сънди " предходната година, откакто изданието отпечата фрагменти от нейно писмо от 2018 година до татко ѝ, с който тя е в неприятни връзки.

По-късно този месец следва съвещание по различен проблем, импортиран от Хари, артиста Елтън Джон и други звезди против " Асошиейтед нюзпейпърс " по обвиняване в подслушване на телефони и други нарушавания на правото на персонален живот.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР