Съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс Меган (Маркъл) няма

...
Съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс Меган (Маркъл) няма
Коментари Харесай

Дейли Телеграф: Меган Маркъл пропуска коронацията на Чарлз III заради подхода на кралския двор към расизма

Съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс Меган (Маркъл) няма да пристигна на коронацията на крал Чарлз III във Великобритания заради неудовлетворението си от напъните на кралския двор в битката против расизма. Това заяви " Дейли Телеграф ", базирайки се на свои източници, оповестява ТАСС.

Според изданието след изявлението на Маркъл с американската телевизионна водеща Опра Уинфри през март 2021 година актуалният монарх, който тогава беше престолонаследник и носеше купата принц на Уелс, е написал писмо до херцогинята, в което изразил съжаление, че е трябвало да се сблъска с расизъм в общуването с кралското семейство. В това изявление за CBS херцогинята на Съсекс загатна, че роднини на брачна половинка ѝ били загрижени за цвета на кожата на нероденото ѝ дете. Тя не сподели кой тъкмо е направил сходни изявления.

Според изданието актуалният монарх е единственият върховен член на кралското семейство, който се е свързал с нея след скандалното изявление. Източници на " Дейли Телеграф " подчертали, че в писмо Меган Маркъл дала да се разбере кой от представителите на кралското семейство е направил упоменатите изказвания. Както отбелязва вестникът, херцогинята на Съсекс и актуалният монарх се съгласили, че съответната забележка била направена без зла предумисъл.

Според вестника Меган Маркъл тогава благодари на престолонаследника за писмото му и сподели, че няма да упреква съответен представител на кралското семейство в расизъм, а единствено желае да притегли вниманието към казуса с „ несъзнателните предубеждения “. 

В същото време, както прибавя вестникът, Маркъл все още счита тези изказвания за расистки. Източник на " Дейли Телеграф " от кралското обграждане подчертал, че кореспонденцията е протекла в " топъл звук ", само че не е довела до " понижаване на напрежението " сред страните. В резултат на това една от аргументите за отсъствието на Меган Маркъл на коронацията е нейното неодобрение от реакцията на кралския двор към метода по отношение на деянията на расизъм, показва вестникът.

Инфо: ТАСС

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР