Съпругата на президента Росен Плевнелиев (2012-2017) Десислава Банова е поискала

...
Съпругата на президента Росен Плевнелиев (2012-2017) Десислава Банова е поискала
Коментари Харесай

Разрешиха на Десислава Банова-Плевнелиева минерална вода за басейна в двора й в село Баня

Съпругата на президента Росен Плевнелиев (2012-2017) Десислава Банова е поискала позволение да цялостни с минерална вода басейн в парцела й в разложкото село Баня.

От името на едноличната си компания тя е внесла капиталово предложение „ Водовземане на минерална вода от Сондаж №6 на находище „ Гулийна баня “, с Баня, община Разлог за зареждане на очакван за създаване басейн в аграрен парцел “, до Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “.

Банова желае да употребява вода от сондаж 6 за зареждане на очакван за създаване външен рекреационен басейн вид – топило, написа " 24 часа ".

Басейнът ще бъде с потребен размер 30 куб. м и ще се цялостни със свежа минерална вода. Обемът на басейна ще се обновява всекидневно със свежи води в количество до 10% от главния му размер. Температурата на водата в басейна ще се поддържа до 32 градуса. Поради обстоятелството, че температурата на водата от сондаж №6 доближава до 58 градуса, се постанова разбъркване с тръбопроводна питейна вода за постигане на нужната температура в басейна.

Проектният дебит е до 0,20 л/сек. средногодишен дебит за 365 дни, като дневно е до 17,71 куб. м, средноденонощното количество е до 120 кубика, а годишно водно количество до 6464,15 куб. метра. Предвидено е построяването на водопровод, с дължина 2600 м, за довеждане на минералната вода от сондаж №6 до поземления парцел.

Битовите отпадъчни води ще се заустват във водоплътна изгребна яма. Находището е в Списъка на находищата на минерални води – изключителна държавна благосъстоятелност. С Решение на Министъра на околната среда и водите, то е предоставено безплатно за ръководство и прилагане за период от 25 години на община Разлог.

Съгласно заповед от март 2023 година на Министъра на околната среда и водите за одобряване на експлоатационните запаси за находище „ Гулийна баня “, наложеният механически вероятен дебит на този сондаж е в размер на 14 л/сек. Към сегашния миг има налични свободни водни количества, безапелационни са от Басейнова дирекция и са определили на 27 февруари капиталовото предложение като възможно и са изпратили мнението си до Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР