Съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов - Елисавета е

...
Съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов - Елисавета е
Коментари Харесай

Съпругата на Лозан Панов теглила пари от сметките на починалия си мъж

Съпругата на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов - Елисавета е теглила пари от сметката на умрелия си първи брачен партньор без знанието на наследниците. Става въпрос за над 40 000 лв., които Елисавета дръпнала тихомълком незабавно след гибелта на Иван Ганев, който има три деца.

Това е втория абсурден факт от биографията й, донесъл й прякора " Черен лебед ". Новината оповестява в. " Труд " и напомня, че с формален документ от Министерство на вътрешните работи бе потвърдено, че брачната половинка на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов Елисавета е записана през юни месец 2004 година по член 325, алинея 2 от Наказателен кодекс за безчинство против орган на власт, което се санкционира с отнемане от независимост до пет години, истината бе доказана и от съда, написа Канал 3.
Елисавета Панова се снабдява с немскоезичния в. „ Виртшафстблат “ ЕООД в средата на 2006 година, година откакто надалеч по-възрастния неин първи брачен партньор умира.
Приживе Иван Ганев е дал с пълномощие на Елисавета Ганева (сега Панова-бел.ред.) правото да се разпорежда с банкови сметки – две в българския клон на френска банка, както и още две в българска банка. На 27.06.2005 година Ганев умира, с което пълномощното автоматизирано се обезсилва, още повече, че с изключение на вдовицата му, издателят има три деца, които също се явяват негови наследници.
Вместо да уведоми банковите институции, че към този момент няма право да се разпорежда с активите на двете сдружения, в това число и парите по банковите сметки, вдовицата укрива обстоятелството, че титулярът е умрял.
Само два дни след кончината на Иван Ганев – на 28 юни 2005 година от сметката на „ Виртшафстблат “ ЕООД са изтеглени 2000 лева Това прави чиновник във компанията на Ганев, който също е прикрил от банката обстоятелството за гибелта на титуляра, евентуално и под напън на вдовицата. На другия ден персонално Елисавета Ганева (Панова) тегли още 2000 лева от сметката на вестника и други 2000 лева от сметката на Едноличен търговец „ Иван Ганев “. Същата интервенция се повтаря и няколко дни по-късно.
През същия месец юли от банковата сметка на немскоезичния вестник е теглено още три пъти. В началото на месец август чиновник в изданието тегли по две хиляди лв. от двете банкови сметки във френската банка – т.е. повече от месец след кончината на тогавашния й брачен партньор, Елисавета Ганева (Панова) тегли още четири хиляди лв. от двете сметки, като още веднъж скрива от банката обстоятелството, че пълномощното й от дълго време е невалидно.
Отново през август е изработен превод от сметката на „ Виртшафтсблат “ ЕООД към Едноличен търговец „ Бизнес за всеки – Иван Ганев “ в размер на 14 980 лева В края на август 2005 година банката открива, че за два месеца от двете сметки към този момент са изтеглени и разплатени повече от 40 000 лева
Едва когато банката схваща по длъжностен път, че титулярът по сметките е умрял и че тегленията са траяли с невалидни пълномощни, сметките неотложно са замразени.
Действията на Елисавета Панова към лятото на 2005 година явно са минали границата на разрешеното от закона. Това е по този начин, тъй като „ Черния лебед “ е държала в подвеждане банковите чиновници, пред които е било представяно невалидно пълномощно(едва ли Панова – тогава Ганева би твърдяла, че не е знаела за смърта на брачна половинка си). По този метод Ганева (Панова), с изключение на, че е нарушила правните правила, безспорно е предизвикала щета на другите наследници.
Дали тези нейни дейности могат да се квалифицират като машинация, наказуема с до шест години „ отнемане от независимост “, или пък поради това, че останалите наследници на Ганев не са били осведомени за осъществяваните интервенции, дейностите на актуалната брачна половинка на ръководителя на Върховен касационен съд съставляват отнемане, е предмет на преценка от правоохранителните органи.
Тъй като обаче сумата, която е била теглена с невалидно пълномощие, е в изключително огромни размери, то дейностите на Ганева (Панова) може би въпреки всичко попадат в алинея 4 от член 206 от Наказателен кодекс, който гласи: „ За отнемане в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, наказването е отнемане от независимост от пет до петнадесет години, като съдът постановява и отнемане от права по член 37, алинея 1, точки 6 и 7 и конфискация на част или на цялото имущество на отговорния “.
Източените непозволено пари от българския клон на френската банка са единствено част от нарушаванията, осъществени от „ Черния лебед “. За момента не е ясно – дали във въпросния интервал не са осъществявани нерегламентирани тегления на пари и от другите две банкови сметки, които починалият Ганев е имал в българската банка.
Докато е теглила пари, като е държала в подвеждане банковите чиновници, представящата се през днешния ден за „ жертва “ госпожа Ганева (Панова), която си разрешава да насочва обидни и уронващи престижа квалификации по адрес на магистрати и държавни институции, e подхванала дейности и по отнемане на целия бизнес на починалия си брачен партньор.
Има данни, че още в първите дни след гибелта на Иван Ганев, „ Черния лебед “ е почнала да приключва и преподписва контракти, по които страна са били компаниите „ Виртшафстблат “ и „ Бизнес за всеки “, като новите договори били сключвани с „ Ганева 2000 “ ЕООД.
„ Новите завършения на Черния лебед “ в действителност демонстрират, че честността наподобява мъчно разбираема за фамилия Панови, изключително, в случай че си напомним по какъв начин преди година Лозан Панов дефилираше из телевизионните студия, пробвайки се да прикрие от обществото истината за предишното на брачната половинка си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР