Съпругата на говорителя на руския президент Владимир Путин - Дмитрий

...
Съпругата на говорителя на руския президент Владимир Путин - Дмитрий
Коментари Харесай

Въпроси заради разточителния начин на живот на говорителя на Путин и жена му

Съпругата на представителя на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, е натрупала имотна империя на стойност над 10 млн. $ и възнамерява построяването на крайречен замък в извънредно имение в Москва, разкрива английският в. " Гардиън ".

Проектът за двореца се управлява от съветски строителен магнат, който преди този момент е правил бизнес с американския президент Доналд Тръмп, демонстрират документи.

Разкритията евентуално ще издигнат нови въпроси за благосъстоянието на Песков и по какъв метод той и брачната половинка му Татяна Навка могат да си разрешат този суперохолен метод на живот .

Руският опозиционен водач Алексей Навални неколкократно е подлагал на критика метода на живот на Песков след обилната му женитба през 2015 година с Навка, някогашна огромна състезателка във фигурното пързаляне, която завоюва злато за Русия на Зимните олимпийски игри през 2006 година Руски жител, тя живееше и тренираше в продължение на повече от десетилетие в Съединени американски щати.

Въпреки че е богата единствено със извоюваното от нея по легален метод, следствие, извършено от Dossier Center дружно с " Гардиън ", демонстрира, че активите и разноските на двойката са по-големи от заявените .

През октомври 2014 година Навка е закупила супермодерен парцел в Рубльовка , гориста околност западно от Москва, където живее Путин и мнозина други от ръководещата върхушка на страната.

Къщата в село Третя Охота е издигната върху един от най-скъпите имоти в Русия. През декември 2012 година тя е била препоръчана за продажба на стойност 15,6 млн. $.

Ала документи, до които са се добрали от " Гардиън ", демонстрират, че Навка е закупила целия имот през октомври 2014 година за 7,1 млн. $ - отстъпка в размер на 8,5 млн. $. В цената са включени два имота на стойност 3,5 млн. $. Навка е обзавела къщата в интервала сред 2013 и 2015 година, консултирайки се със брачна половинка си за всичко - от фитнес уреди до избора на еко-сауна. Вещите, закупени от бутик в Кипър, костват повече от 500 000 евро.

Продавачът на парцела e Тимур Халдаров , малко известна фигура, който ръководи благотворителна фондация в региона на спорта и изобразителните изкуства.

Създателят на фондацията е Алишер Усманов , един от най-влиятелните съветски олигарси, в това число в политическите среди. Доскоро Усманов беше основен акционер в лондонския футболен клуб " Арсенал " и осмият най-богат човек във Англия през 2018 година

Халдаров твърди, че е спечелил благосъстоянието си по самостоятелен път. Той работи за " Металоинвест ", минната компания на Усманов. По думите му, той срещнал Навка преди нейния втори брак с Песков, когато щерка му желала да тренира фигурно пързаляне. Той декларирал, че не може да си спомни името на общия прочут, който ги е срещнал.

Къщата била " прекомерно дребна " за фамилията му и по тази причина я продал на Навка при сриващ се заможен пазар, показал Халдаров. " Нямаше специфична отстъпка. Беше ми заплатена пазарната стойност . Защо го смятате за подарък ", попитал той. Усманов, неговият началник, не бил знаел за договорката и не е оказвал въздействие върху нея.

Навка споделила, че е купила парцела на пазарна стойност, когато цените на недвижимите парцели са почнали да падат. Тя не знаела цената през 2012 година " Работя отдавна. Печеля пари и заплащам налози върху тях. Всичко останало е моя персонална работа ", дала отговор тя по имейл.

Нито тя, нито брачният партньор ѝ са имали " бизнес връзки " с който и да е от " огромните бизнесмени " в Русия, добавила тя.

Усманов е удостоверил, че е " работил тясно " с Халдаров, само че уверил, че не е имал никакъв интерес в къщата в Третя Охота или да е знаел за покупко-продажби. Имало " добре известни съмнения " на пазара на парцели в Москва по това време.

Според Dossier Песков и Навка са възнамерявали даже по-голямо имение върху извънреден имот в региона на Москва , принадлежащ на съветския олигарх Арас Агаларов.

През март 2018 година Агаларов персонално одобрил предлагането за градеж. Парцелът е ситуиран в затворен жилищен комплекс за ултрабогаташи в Русия на брега на река. Той разполага с голф игрище и частен плаж .

Документите демонстрират, че през 2017 година двойката е наела компания на американски архитекти, с цел да сътвори нов минидворец, прочут като резиденция " Янавка ".

Основателят на архитектурната компания Боб Замполин е летял до Москва, с цел да разиска плановете с Навка. Предложението му включвало 2400 кв. метра жилищна повърхност , с обособен вход за личния състав, басейн, спа център , хидромасажна вана, сауна, огромна стая и библиотека.

Проектът е бил деен в средата на 2018 година Сегашният му статут е неразбираем. През предходната седмица не е имало признаци за строителни работи. На въпрос дали проектът се придвижва, Навка дала отговор: " Това не ви визира . " По думите ѝ, връзката ѝ със Замполин е персонална и " не е обвързвана с проекти за придобиване на парцел където и да е ".

Последната фотосесия на Навка за съветско списание е била снимана в хотел на Агаларов.

Разкритията евентуално ще предизвикат нови въпроси по отношение на благосъстоянието на Песков и евентуалните облаги, които той и брачната половинка му са придобили от околните му връзки с Путин .

Разследващата самодейност Dossier е финансирана от Михаил Ходорковски , който е изострен критик на Путин, живеещ в заточение. Той беше петролен олигарх преди години, като в един миг загуби благоволението на Кремъл и беше хвърлен в пандиза. През 2013 година беше амнистиран от Путин.

Разкритията на следствието ще издигнат въпроси по отношение на финансите на Навка . След като завоюва олимпийско злато, Навка се радва на доходни покупко-продажби в малкия екран и рекламата, в това число и за марка кисело мляко. Тя имаше шоу, въртящо се към фигурното пързаляне, предавано в най-гледаното време по съветската държавна телевизия " Первый канал ".

Тя наподобява е закупила парцела в Рубльовка, употребявайки частен заем в размер на 300 млн. рубли - цялата покупна цена. Запитана за заема, тя отсякла: " Това не ви визира . "

Преди покупката през февруари 2014 година, Навка е разкрила три банкови сметки в Швейцария , демонстрират документите., като те са в долари, евро и рубли.

Тя също по този начин е основала офшорна компания в Британските Вирджински острови, които са данъчен парадайс. Компанията Carina Global Assets беше посочена в " Панамските документи ".

По това време Навка е отрекла да има каквито и да е офшорни компании или сметки: " Не знам кой би могъл да го направи. Бих желала да схвана какво се е случило. "

Навка има и други скъпи парцели . Те включват първокласен апартамент в централния московски квартал " Якиманка " на стойност 4 млн. $ , който ѝ е възложен от страната като премия за спортните ѝ триумфи. Направен му е бил главен ремонт.

Тя също по този начин има апартамент за 2 млн. $ в московското предградие " Полянка ". През 2015 година тя е придобила парцел чартърен за 49 години от общинската администрация в Москва.

И Песков, и Навка имат деца от предходни връзки и обща щерка, родена през август 2014 година Те са ходили на фамилни почивки в Малдивите, Дубай и френския ски курорт Куршевел .

Техните разходи са подложени на непрекъснати въпроси от страна на Навални. През 2015 година той упрекна Песков в " нелегално обогатяване ", откакто той и Навка са ходили на меден месец на най-скъпата яхта в света.

Песков беше видян на сватбата си в Сочи с часовник за 625 000 $ . Песков сподели, че часовникът бил подарък от брачната половинка му. Той също по този начин изясни, че получил завещание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР