Съпругата му поиска ограничителна заповед Пенсиониран руски пилот обвини бившата

...
Съпругата му поиска ограничителна заповед Пенсиониран руски пилот обвини бившата
Коментари Харесай

Бивш руски пилот: Жена ми планираше да ме отрови с рицин в България

Съпругата му изиска ограничаваща заповед

Пенсиониран съветски водач упрекна някогашната си брачна половинка, също рускиня, че е възнамерявала да го токсини с рицин в България, с цел да постави ръка на имуществото му. Той пусна тъжба против нея в полицейското ръководство на бургаското село Руен. Валерий Кононов твърди, че досегашната му жена Марина е приключила Висшата школа на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), където е била обучавана точно в това – по какъв начин да убива хора. Пилотът споделя, че фамилната им идилия почнала да се разпада, откакто той съзрял, че в двора на дома им Марина скрито е засадила няколко стръка рицин. „ Аз доста добре знам защо се употребява това растение. Именно с рицин в миналото Комитет за Държавна сигурност (на СССР) умъртви българския отстъпник Георги Марков “, написа Кононов.

Тези дни сред двамата се е разиграл същински екшън. Марина съумяла да избута водача от вкъщи им, който се намира във вилно населено място Китка, част от община Руен. След което, залостила, взела ключовете и избягала. Целият му багаж останал вътре. В момента, посред зима, той е единствено с единствения чифт облекла, с които е облечен.

От полицията в Руен обявиха, че проверяват съветския трилър, само че в същото време при тях имало насрещна тъжба и от самата Марина. Тя изисквала да се издаде ограничаваща заповед за някогашния ѝ мъж, тъй като имала боязън от него. Полицаите са му забранили да я приближава на по-малко от 100 метра.

Историята на Валерий и 20 години по-младата от него Марина стартира през 2006 година в Санкт Петербург, където той се е занимавал с бизнес. Търсил си сътрудничка и попаднал на нея. Първо я взел на работа, а след това и в дома си. Тя му разказала, че мъжът ѝ е умрял. „ Купувах ѝ облекла, подарих ѝ кола, всяка година 2-3 пъти я водих в чужбина “, разказва Валерий Кононов.

Междувременно схванал, че Марина се занимавала и с грижи за възрастни хора. „ Една от тях бе баба Лена, която ѝ беше трансферирала квартирата си против обещанието Марина да се грижи за нея до края на живота ѝ. Баба Лена бе сляпа, само че макар нейните 80 години, имаше здраво здраве. Точно в деня, когато се канехме да пътуваме още веднъж, този път до Хърватия, баба Лена падна и остана прикована за леглото. Настоявах да отменим пътуването, само че Марина ми сподели, че щерка ѝ от първия ѝ брак ще се грижи за бабата. Когато се върнахме от Хърватия, баба Лена бе мъртва “, написа Кононов.

Един ден, до момента в който минавали край Школата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), Марина сама му се похвалила, че е нейна възпитаничка. „ Точно там е учил и Путин. Нейната компетентност е „ сътрудник за външно наблюдаване “. Обучавана е да следи инакомислещи. Но тогава не обърнах съществено внимание на това “, написа Кононов.

През 2015 Валерий и Марина купуват къща в Китка и вземат решение да имигрират в България. Докато са дружно, той ѝ трансферира на практика всичките си парцели. След историята с рицина взема решение да се прибере в Русия, опасявайки се, че може да последва ориста на баба Лена.
 Рицин
През 2021 Кононов се връща в родината си, където към този момент няма нищо на свое име. Установява се в столицата на Карелия Петрозаводск, защото квартирите там били по-евтини. Оказало се, че някогашният мъж на Марина е жив. „ Срещнахме се и той ми описа, че тя съумяла да вземе и неговите парцели “, написа Кононов.

В началото на декември тази година той още веднъж идва в България, с цел да се опита да си възвърне най-малко половината дял от парцела им в Китка. Наема юрист, само че преди да изчака някакви юридически процедури, се появява във вилното населено място. Какво тъкмо се е случило там не излиза наяве от жалбата му, само че в следствие куфарът му с целия багаж се оказал заключен в къщата, а той, на практика без нищо - изпъден на открито.

Полицаите в Руен настояват, че Марина е засечена сред Несебър и Слънчев бряг.. Къщата им в Китка сега е празна. Съседите настояват, че от дни не са виждали никой там.

Вилното населено място Китка се намира в Източна Стара планина и в миналото бе на практика единственото напълно българско село в този район, обитаем главно с турско население. По време на президентството на Желю Желев обаче то бе заличено от административната карта на България. В момента там има задоволително непрекъснато живеещи хора, още веднъж единствено българи, само че ръководената от Движение за права и свободи община Руен изрично отхвърля да връща статута му на село.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР