Съпредседателят на Продължаваме промяната и финансов министър Асен Василев разкри

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната и финансов министър Асен Василев разкри
Коментари Харесай

Асен Василев: Не виждам причина да се отменя машинният вот

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната " и финансов министър Асен Василев разкри дали съгласно него са застрашени изборите.

" Не съм следил доста обстановката. Целият ден бях в срещи по бюджета. От това, което се осведомих от медиите, доколкото разбрах, някой е снимал с телефон по какъв начин работи машината. Машината сега нищо не брои, тя единствено разпечатва бюлетина. Тя в общи линии е един принтер. Няма по какъв начин да ви излъжат. Честно казано, това си е преценка на ЦИК дали да анулира машинния избор. Правителството не взе участие в тази оценка. Аз не виждам причина нещо да се анулира. Машината отпечатва нещо, то по-късно се брои на ръка. Машината самата не брои нищо ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Хартиеният избор постоянно е бил спорен - през пазаруване, през сбъркани бюлетини. Ние от Политическа партия подадохме много сигнали за образуване на пазаруване на гласове. Поне в 20 области. За първи път ГРАО разгласиха съмнителни регистрации. В една къща няма по какъв начин да живеят 300 индивида. Сега кметовете и регионалните шефове би трябвало да ги дерегистрират служебно. Това са контроли, които би трябвало да стартират да се случват в изборния развой ", счита Василев.

Той разяснява и обвиняванията на президента Румен Радев поради въведената такса от 20 лева на мВтч за транспорт на съветски газ, който влиза и минава през " Турски поток " през България.

" Това е такса, която има характера на данък. Това, което е доста значимо, е, че тази такса не е нещо ново за нашата енергетика. Всички производители на сила внасят 5 % от техните доходи във фонд " Сигурност ". Това съществува от 2013-2014 година и не е някаква иновация за нашата енергийна система. В случая я сложихме и на вноса и износа на съветски газ. Руски газ се доставя и до Гърция, само че видяхте ли те да реагират по някакъв метод. От Румъния, от Турция видяхте ли остра реакция? Виждаме остра реакция от Сърбия и Унгария макар че няма причина ", добави министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР