Съпредседателят на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Кирил Петков не е

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Кирил Петков не е
Коментари Харесай

Петков намира за безумна идея искането да бъде сменен финансовия министър Асен Василев

Съпредседателят на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Кирил Петков не е склонен с предлагането на ГЕРБ за промяната на министъра на финансите Асен Василев, защото счита, че това е " безумна концепция ".

Пред публицисти Петков подчертава, че главният приоритет пред държавното управление би трябвало да бъде влизането на България в еврозоната - точно поради това не е последовател на концепцията за промяна на финансов министър изключително в месеците преди еврозоната.

Преди дни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов насочи предизвестия към евентуалния идващ министър председател Мария Габриел, като ѝ сподели, че тя ще се провали, в случай че управлява кабинет с Василев в композиция с министъра на защитата Тодор Тагарев, на стопанската система Богдан Богданов, на спорта Димитър Илиев и на туризма Зарица Динкова.

По думите на Кирил Петков занапред предстоят диалозите за съответни хора, само че счита, че тематиката за министерските постове би трябвало да е второстепенна.

" Ако имаме обща визия за тези неща и създадем регулаторите в действителност самостоятелни и ги построим по верния метод, то диалозите за министри кой, какво, за какво е вторичен ",каза той.

Съпредседателят на ПП-ДБ публично разгласи, че ще насочат покана към ГЕРБ договарянията за съставане на кабинет след ротацията да стартират в петък. Основните тематики, които ще бъдат изложени от тяхна страна, са промените в регулаторите, в правосъдната система и службите.

" Ще продължим разгвоорите с концепцията, че кабинетът на Мария Габриел би трябвало да стане действителност ", добави Петков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР