Съпредседателят на ПП научил от приятели, че двама от охранителите,

...
Съпредседателят на ПП научил от приятели, че двама от охранителите,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Част от охраната ми от НСО е имала за цел да ме следи като премиер

Съпредседателят на Политическа партия научил от другари, че двама от охранителите, зачислени му от Националната работа за защита, когато станал министър председател, имали за задача да го наблюдават.  " Аз отивам при шефа на НСО и запитвам може ли тези двамата да бъдат заменени с други. Той споделя - не може. Как по този начин не може? Ако до на следващия ден не бъдат заменени, ви желая оставката. И той споделя - " не може да ми вземете оставката ". Това беше първият ми допир до така наречен перманентна власт. Оказва се, че по този начин са структурирани всички служби в България - министър председателят не може да ги сменя. Сега видяхме, че акад. Денков изиска оставката на шефа на ДАНС, а той му сподели: " Гледай си работата ", описа Кирил Петков. И прибавя: 

" Така е структурирано, че доста хора в тези служби са от 30 години. Така е направено законодателство в тази ситуация, с два подписа на президента и премиера, че никой самостоятелно да не може да направи промяна. И още по-лошото е, че доста от тези шефове на служби ги държат с прокуратурата и то по подобен метод, че те да не дават отговор нито пред народа, нито пред премиера, нито пред националните показали. Това, което аз знам като информация, е, че има един началник на работа от огромните служби - ДАНС, ДАР, военно разузнаване, НСО, против който има досъдебно произвеждане и този човек не е свободен ".

Кирил Петков разкрива и как анализатори и политолози желали нещо като хонорар, с цел да подсигуряват отразяване на тезите на държавното управление " Петков ": 

" Сядам аз на бюрото като министър председател и след месец идват едни хора. Пак няма да споделям имена, само че всички българи ги знаят. Казват: " Добър ден. Ние сме самостоятелните анализатори, самостоятелните политолози. Ако имаме с вас контракт за 20 000 лева на месец, ние си се оправяме с малките екрани къде да се показваме, къде да не се показваме. Ние приказваме точките, с които вие желаете да излезете ". Аз им споделям: " Как по този начин 20 000 лева на месец? За какво? ". 

Петков отказал тази оферта и като резултат получил по 300 очернящи публикации на месец. Сред компроматите била и тезата, че използва опиати: 

" Оказа се, че ядем пица с кристали. Оказа се, че крадем милиарди. Отричам на 100%, дори на 1000% - в никакъв случай през живота си не съм взимал опиати - нито като дребен, нито като младеж, нито като студент . За адреналин карам кайт, сноуборд, парапланер. Замислих се за какво не кажат напряко, че Киро взима опиати? Защо би трябвало да кажат, че Кирил взема пица с кристали? Защото би трябвало да звучи известно, с цел да стигне при оптимално доста хора ".

Относно случая с отстранения основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев  Петков се разгласи за това да бъде разследван безусловно всеки. " Ако има пачки, да се проверява. Обаче, показа си - идваш при мен, аз съм основният прокурор и ти споделям, че в случай че не си подпишеш оставката, ще те проверявам. Ти какъв си? Бог ли си да раздаваш правораздаване? Ами в случай че е нарушител? Пускаш ли го този нарушител да си върви на независимост, тъй като си е дал оставката? Ами в случай че е почтен и го заплашваш? Това е огромният проблем ", съгласно Кирил Петков. 

Подобно на тезата за използвани от него опиати, се завъртяла и тезата за Коцев и възможните му връзки с контрабандисти:  " В момента, в който той показа, започнаха пачки да изскачат отвред. Имаш пудел с Живко Коцев, пудел с пачки, нямаш пачки с Живко Коцев, само че имаш пудел... И тук е хитрото подаване като с пицата - в случай че беше единствено пачки, нямаше да е забавно. Но в случай че кажеш пудел с пачки, внезапно всички приказват за пудели ".

Кирил Петков е безапелационен, че Асен Василев в никакъв случай не е откраднал и стотинка и персонално подсигурява за него. " Аз за доста малко хора си поставям главата в торбата, само че подсигурявам за Асен Василев. Като идея. За учен Денков и още някои от най-близките си съратници мога да си заложа всичко, че една стотинка не са откраднали. Защото всеки един от нас преди да влезе в политиката си изкарваше парите през бизнеса ", уточни съпредседателят на ПП-ДБ.

Вътрешният министър Калин Стоянов обаче съумял да го заблуди, че е самостоятелен и даже да е бил подобен първоначално, се е поддал на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Кирил Петков споделя и по какъв начин се желали подкупи: " Никой не е идвал при мене да ми дава непосредствено пари. Как работи другата част на тази перманентна власт? Много хора в тези инфраструктурни компании са на двойна заплата като шефове или мениджъри в строителната компания и в една от службите. И по какъв начин работи завладяването? Ти си нов кмет примерно, тъй като хората са ти повярвали. Идва един подобен строител, с цел да се види с теб на четири очи, и ти споделя - знаеш, че има тука един бул., дай да създадем нещо, че да го печеля. Ако кажеш в този миг добре, от там се оказва, че този човек е примерно и чиновник на ДАНС, и написа отчет, който отива в прокуратурата. Прокуратурата те вика и ти оповестява какъв брой доста си загазил. Много неприятно, но да не се притесняваш, неточности се случват. Оттук нататък ние ще работим както досега, споко. И хоп, тъкмо в този миг с тази дребна корупция ти си заловен ". 

По време на локалните избори Петков отишъл да се срещне с кмет, който изглеждал самостоятелен и се справял добре с работата си. Казал му, че желае, може да приказват да се явят дружно на идващите избори, защото Политическа партия няма претендент за обитаемото място. " Човекът вика: Да, аз ви познавам, ще скоча. На идващия ден ми се обажда и пита можем ли да се забележим. На него към този момент херпес му е излязъл. И вика: " Съжалявам. След нашата среща получих позвъняване, на което не мога да откажа. Ще се явя като самостоятелен, подсилен от ГЕРБ. " И тогава в един дълъг диалог той ми изясни в действителност по какъв начин работи тази... сред сякаш частни компании и чиновници на тези служби ", споделя още някогашният министър председател. 

Относно досегашните си сътрудници в " сглобката " Петков споделя, че са имали  направен механизъм за общи гласувания с " Възраждане ", до момента в който Бойко Борисов бил непрестанно подвластен от Делян Пеевски. 

" Имаше едно гласоподаване за публични поръчки за медикаменти в частните лечебни заведения - те да минават през същите процедури като държавните, което е най-нормалното, тъй като харчат обществен запас. Изведнъж " Възраждане " гласоподават с нас и аз си споделям: Как се случи това? Не го чаках. В този миг Десислава Атанасова поглежда към Костадин Костадинов и споделя: " Какво направи?! ". Той споделя: " Обърках се. Прегласуване ". Прегласуваха и гласоподаваха с ГЕРБ ".

На въпрос за измененията в Конституцията, за които ПП-ДБ получиха доста рецензии, Петков изясни, че е приказвал с депутат от Великото национално заседание , който попитал какви са били претекстовете при основаването ѝ. Той му споделил, че министър председателят Андрей Луканов всеки ден ходел при депутата от Велико народно събрание . " Единственият текст, който го интересуваше, беше прокуратурата да бъде напълно самостоятелна от националната власт, от Народното събрание, от демокрацията. По една доста елементарна причина - те не знаеха дали при смяната, при тая вълна, която се подвига, инцидентно няма да свършат като румънския деспот Чаушеску ", споделил пред Петков неназованият народен представител от Великото национално заседание. И добавил: 

" Те искаха да си наредят в цялата прокуратура да бъдат сътрудници техни хора и да ги отделят от Народното събрание, тъй че без значение какви са изборните резултати, депутатите да не могат да управляват това нещо, те да не отидат в пандиза, да не пострадат и по едно и също време с това - да употребяват прокуратурата като инструмент, с цел да репресират другите ".

Петков счита, че това, което имаме, е една система, заложена още преди 33 години по този метод с една цел - да резервира съществуващата власт при едни хора, без значение от демократичния развой.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР