Съпредседателят на ПП Кирил Петков предостави на прокуратурата в качеството

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков предостави на прокуратурата в качеството
Коментари Харесай

Кирил Петков е дал информация на прокуратурата за частната лаборатория „Евролаб“


Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков даде на прокуратурата в качеството си на очевидец информация по отношение на следствието на непозволени дейности на частната лаборатория „ Евролаб “ на граничния пункт „ Капитан Андреево “ /ГКПП/, открити от него по времето на кабинета Петков, оповестиха от Политическа партия.

През 2022 година в качеството си на министър-председател Петков направи посещаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт и откри несвойствени действия и липса на надзор по отношение на активността на лабораторията за надзор на вносни плодове и зеленчуци. Тогава представители на „ Продължаваме Промяната “ сезираха способените институции и започнаха редица инспекции от БАБХ, Национална агенция за приходите, Икономическа полиция и ДАНС.

Вследствие на обжалване от страна на „ Евролаб “, съдът отчасти възвърне активността на частната компания на границата.

Ето за какво през последните месеци ПП-ДБ създадоха законодателни промени в Закона за ръководство на агрохранителната верига, с които се не разрешава неотложно активността на частни лаборатории на външните граници на страната. Целта е единствено страната да прави тестванията на храните.

Освен това, идната седмица ПП-ДБ ще създадат предложение при гледането на законопроекта на второ четене, в период до 1 година да се сътвори организация товаро-разтоварващата активност също да се прави от страната.

„ Борбата с корупцията минава през основаване на работещи правила и институции, а не през изявления в коридорите на Народното събрание. Време е порочните практики на „ Капитан Андреево “ да бъдат прекъснати. Това е значим закон, който има директно отношение към българските семейства и бизнеси, свързани с произвеждане на храни, и не на последно място – към присъединението на България в сухопътен Шенген. В рамките на присъединяване си в Конференцията за сигурност в Мюнхен, ще уведомя нашите сътрудници за идните законодателни промени за възстановяване на националната ни сигурност и тази на границите ни “, сподели Кирил Петков. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР