Съпредседателят на ПП Кирил Петков обвини директно в лъжа председателят

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков обвини директно в лъжа председателят
Коментари Харесай

Кирил Петков пише иск срещу Георги Свиленски заради неприлично предложение

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков упрекна непосредствено в неистина ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски във връзка на изказванието му, че е изискал от депутатите от Българска социалистическа партия отпред с лидерката на партията Корнелия Нинова да отдръпват законопроекта си за връщането на хартиената бюлетина посредством промени в Избирателния кодекс и тогава той щял да им даде кода за машините.

Тава стана по време на днешния брифинг на представители на партията по най-различни въпроси, само че в отговор на въпрос на " Стандарт ".
-->
Петков съобщи още, че правосъдния иск против Свиленски за неистина се написа сега от адвокати. Но не прецизирах за каква сума ще претендира към депутата от Българска социалистическа партия.

Все отново той приветства обстоятелството, че прокуратурата се е самосезирала по случая с кодовете с думите: „ Приветстваме самосезирането. И се базира на изявлението на служебния министър председател Гълъб Донев, направено малко преди този момент също в коридорите на Народното събрание:  " Министър-председателят Донев преди малко сподели, че няма по какъв начин човек от политическа партия да държи какъвто и да е код. ЦИК даде опция на всяка партия за достъп на този код ". Искаме цялостен одит, с цел да се даде сигурност на машините.

От прокуратурата оповестиха в понеделник, че се самосезират по случая от медийни изявления и разпореждат на ДАНС да раследва изказванията на Петков.

Според Петков ГЕРБ всеки ден дава по една " Борисовка ", както към този момент наричали изказванията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на Политическа партия, които те дефинират като неистина. Той счита, че " задачата е да се отвлекат налозите на хората, честният им избор. ” И упрекна Българска социалистическа партия, че е влязла в " хартиената коалиция " и дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да накърняват доверието на жителите в машините.

Скандалът сред Петков и Свиленски се разгоря късно вечерта в петък след траяло 15 часа пленарно съвещание, на което се обсъждаха измененията в Избирателния кодекс. Впоследствие дупите на Петков, изречени пред депутатите от Българска социалистическа партия, както декларират те, бяха доказани и от лидерката Корнелия Нинова. Петков обаче изрично отхвърли да е отправил оферта към социалистите да отдръпват предлагането си за връщането на хартиената бюлетина в изборния развой против което да получат от него кода на машините.

Драмата евентуално ще продължи и през идващите дни, защото макар дискусионния маратон, депутатите съумяха да стигнат едвам до 16 параграф от измененията в Изборния кодекс от препоръчаните близо 70. Първите 16 обаче ще бъдат гласувани на постоянното съвещание в сряда, след което дебатите ще продължат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР