Съпредседателят на Демократична България и колидер на ПГ на ПП-ДБ

...
Съпредседателят на Демократична България и колидер на ПГ на ПП-ДБ
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще търсим подкрепа от всички

Съпредседателят на Демократична България и колидер на ПГ на ПП-ДБ Христо Иванов разгласи, че рокадата в Комисията по конституционни въпроси, препоръчана от Движение за права и свободи през вчерашния ден отпред с влизането на Делян Пеевски в нея, няма да бъде подкрепена. 

Иванов с прочут метафизичен ракурс на изявлението си изясни, че тъкмо тази комисия била по-особена и персонално той държал дебатът в нея, както и въобще всички диалози за смяна на главния закон, да бъдат извънредно рафинирани, " като в аптека " и да не се позволява партийното его да надделее. 

" Напомням, събирането на гласове в Народно събрание, в тази социална атмосфера все по-малко създава доверие. Напротив, получава се по този начин, че когато се събират гласове, не се образува доверие, а се сумира съмнение. И по тази причина сме в тази рецесия. А повода за тази рецесия е, че не гледаме във фундамента за възникването й - корупцията и беззаконието. Излизането няма да стане с едно или друго решение, а когато покажем на хората, че сме подготвени да предоговорим публичния контракт, разпоредбите за ръководство ", сподели знаково Иванов от трибуната по време на дебата по извънредно щекотливия въпрос. 

" Да, би трябвало да го създадем дружно, като това включва всички, и Движение за права и свободи. Ще търсим диалог с всички - и с Българска социалистическа партия, и с " Възраждане " от трибуната на Народно събрание, тъй като смяната на конституцията минава през необятната полемика. Преди повече от 30 години траекторията на родната народна власт бе преодпределена от едно нещо - разлъка на жителите от останалите фактори, оформящи демократичните сили. Този развой би трябвало да се върне назад на равнище " граждани` по метод, по който са отпаднали всички подозрения за задкулисие ", предизвести още Христо Иванов. 

След като Тошко Йорданов саркастично съпостави водача на Демократична България с ощипана девойка и посочи, че Демократична България на тяхната врата не са почукали,когато са търсили болшинство за конституционна промяна, Иванов изясни:

" Говорили сме доста неща и против нас са говорени доста неща. Очертава се една безнадеждност, всички се упрекваме в корупция, до момента в който не открием че в тази зала тези обвинявания не можат да създадат нищо, с изключение на да срутен опцията за политически диалог. "

Моля, обърнете внимание, от година и половина пробвам тази теза. Ако не създадем самостоятелна правосъдна власт, която да не е бухалка от ръцете на едни в други, нищо няма да се случи. Трябва да имаме прокуратура, политически неутрална. Ако не създадем това, просто ще се плюем и упрекваме в корупция, къде със, къде без учредения. Ще досринем парламентарната република. Единственият излаз е да имаме институции, увери Иванов.

В името на това ще чукаме и на вашите порти, и на сътрудниците от другите парламентарни сили. Г-н Йорданов, прав сте, не сме почукали на вашата врата, само че това ще се случи, даде обещание водачът на Демократична България. И напомни, че с Движение за права и свободи за поддръжка на кабинета не са говорили.    
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР