Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов ще бъде водач на

...
Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов ще бъде водач на
Коментари Харесай

Христо Иванов кани Делян Пеевски на дебат

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов ще бъде лидер на листата във Велико Търново, където ще се изправи против Делян Пеевски.

На предходните избори Иванов беше лидер в Пловдив-град и 25-и МИР в София. Сега е решил да е първи във Велико Търново, с цел да се изправи против Пеевски.

“Наложи се да създадем тази смяна, тъй като разбрахме, че господин Пеевски ще бъде номириман от този район”, сподели съпредседателят на Демократична България, който записва листата на обединението в града.

Преди дни се разбра, че някогашният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски се връща в политиката. Той не беше претендент за депутат на изборите през април и юли. Оттеглянето му пристигна малко преди да бъде глобен по световния закон Магнитски. Сега още веднъж се кандидатира за народен представител, Това идва след разкритията от Досиетата " Пандора ", че е бил в три офшорни компании по време на мандата си като народен представител в 42-ото Народно заседание.

“Аз се кандидатирам във Велико Търново, с цел да можем да сложим всички въпроси директно на Делян Пеевски и ще го поканим на спор, с цел да стартира да говори”, сподели Христо Иванов.

По думите му Движение за права и свободи са притиснати в ъгъла, тъй като за първи път от 30 години присъединяване им във властта се слага под подозрение с помощта на твърдата позиция на “Демократична България”.

" В интернационален проект Движение за права и свободи изпадат в доста тежка изолираност и явно вземат решение да покажат, че няма да си изоставят позицията. Вадейки Пеевски на напред във времето, от една страна те му обезпечават имунитет. От друга заплашват всички тези, против които той има компромати в магистратурата, в службите, в обществения живот, в бизнеса, че в случай че посмеят да се увлекат от концепциите за някакви промени и да разхлавят своята преданост към задкулисието, той е тук и може във всеки един миг да проговори ", сподели той.

Според него точно във Велико Търново ще бъде символната борба на тези избори.

" Търново е конституционната столица на България. Тук е призната Търновската конституция, тук е учредена българската държавност като демократична, обществена, правова страна. Пеевски е отрицанието на всичко това. Той е въплъщение на модела, който подменя законността, конституционализма, публичността с корупция и задкулисие.(...) Номинирането му демонстрира желанието на Движение за права и свободи да премине в нещо като терористична акция против българската народна власт ", уточни Иванов.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР