Съпредседателят на „Демократична България Христо Иванов се обяви за създаване

...
Съпредседателят на „Демократична България Христо Иванов се обяви за създаване
Коментари Харесай

Христо Иванов: Следващата формула на здравия разум е предизборна коалиция на силите на протеста

Съпредседателят на „ Демократична България " Христо Иванов се разгласи за основаване на огромна предизборна коалиция като следващата формула на здравия разсъдък. Според него би трябвало да се търси обединяване на всички сили, които са запазили духа на митинга против ръководството на ГЕРБ от 2020 година

Според него обединението би трябвало да включва освен " Демократична България " и „ Продължаваме промяната ", само че и други обединения, с цел да се предложи нещо ново и мотивиращо за гласоподавателите на четвъртите избори за последната година.

„ Трябва да се отнесем съществено към предлагането на " Ние идваме ". Има цивилен организации като БОЕЦ и самодейността „ Правосъдие за всеки ". Трябва да потърсим всички тези в действителност знакови лица и цивилен марки ", сподели той пред Нова телевизия.

По думите му, изначално трябвало да покаже упоритост за огромно болшинство въз основата на разговор. „ Голямо болшинство се прави от хора, политици, които могат да покажат отговорност, да оставят партийния нарцисизъм пред вратата и да могат да си приказват. Нещо, което до момента не можахме да създадем ", сподели Иванов.

" На прага на четвъртите избори би трябвало да покажем едно нещо - че сме способни да бъдем нещо огромно, че можем да водим разговор и да споделяме взимане на решения. Трябва изначално да покажем упоритост за огромно болшинство, за де изчезне въпросът от кампаниято кой ще бъде първи ", добави той.

Според него такава формула ще бъде привлекателна за изморените гласоподаватели и ще ги стимулира да излязат да гласоподават. Христо Иванов счита, че в противоположен случай някак да бъдат уверени хората, че този път има смисъл да гласоподават и че им се дава действителна опция.

" Иначе ще се затваряме в партийния нарцисизъм, ще четем едни данни, които ще ни демонстрират какво са мислили хората преди 2 седмици, а не какво ще мислят след 2 месеца, и ще дадем същия избор. И ще имаме следващата ниска изборна интензивност ", сподели той.

Съпредседателят на " Демократична България " уточни, че е подготвен да седне на масата за диалози незабавно, само че не желае да пришпорва диалозите, с цел да се даде време на всички да помислят върху концепцията. „ Ще подходим малко по-бавно. Ще настояваме за няколко кръга диалози, с цел да може да се чуе и публичното мнение ", разяснява той.

Христо Иванов още веднъж изрази терзания, че политиците не демонстрират признаци на здравословен боязън пред задаващите се рецесии в идващите месеци.

" Дали сбъркахме да бъдем глас на здравия разсъдък, да покажем грижа и отговорност за страната? Често пъти против личните си ползи. Много по-лесно е да си коренен и да тропнеш по масата, да наречеш някого с всякакви прилагателни. Но мислим ли ние какво следва за страната? ", попита той в подтекста на провалените договаряния за сформиране на държавно управление.

„ Това, което се задава, е най-тежката композиция от рецесии, която нашата генерация е виждала. Нека не го недооценявам. Според мен трябваше да ни е обхванало едно здравословно равнище на боязън. Ако това беше се случило, можеше да намерим работещи формули. Изискваше се отговорност малко да надскочиш себе си и да покажем, че здравият разсъдък и България са повече от теб самия ", добави той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР