Съоснователят на Wikileaks Джулиан Асандж трябва да остане в затвора,

...
Съоснователят на Wikileaks Джулиан Асандж трябва да остане в затвора,
Коментари Харесай

Срокът за задържане на Асандж изтича, но го оставят в затвора

Съоснователят на Wikileaks Джулиан Асандж би трябвало да остане в пандиза, когато изтече срокът му за задържане заради неговата " история на укриване ", постанови арбитър, оповестява БиБиСи.

Той трябваше да бъде освободен на 22 септември , откакто излежава присъдата си за нарушение на изискванията за гаранция. Съдът на Уестминстър приема, че има " основни учредения " да се счита, че той още веднъж ще се укрие .

48-годишният австралиец се бори против екстрадицията в Съединени американски щати поради обвиняванията в разпространение на държавни секрети .

Той ще бъде изправен пред цялостно чуване идната година , започващо на 25 февруари, откакто през юни бе подписано искане за екстрадиция от тогавашния министър Саджид Джавид.

Асанж получи 50-седмична присъда в пандиза в Белмарш, югоизточен Лондон , откакто бе приет за отговорен за нарушение на закона за своята гаранция през април.
 Британският вътрешен министър подписа заповед за екстрадиция на Асандж в Съединени американски щати
Британският вътрешен министър подписа заповед за екстрадиция на Асандж в Съединени американски щати

Но окончателното решение е в ръцете на съда

Той бе задържан в еквадорското посолство, където откри леговище през 2012 година, с цел да избегне екстрадиция в Швеция по обвинявания в полови похищения - което той отхвърли.

Окръжният арбитър Ванеса Бараицер изясни през днешния ден на Асандж, който се появи посредством видеовръзка: " Присъдата ви за отнемане от независимост е на път да завърши . Когато това се случи, статутът ви за неотклонение се трансформира от пандизчия до лице, изправено пред екстрадиция ".

Тя добавя, че юристът му е отказал да подаде молба за гаранция от негово име, добавяйки " може би не изненадващо в светлината на историята ви, да се въздържа от това произвеждане . Според мен, имам основателна причина да имам вяра, че в случай че ви освободя, още веднъж ще се укриете. "

Той е изправен пред 18 обвинявания в Съединени американски щати , в това число компютърна корист и неразрешено откриване на информация за националната защитата .

Той е упрекнат, че работи с някогашния анализатор на разузнаването на армията на Съединени американски щати Челси Манинг в " нелегално приемане и откриване на класифицирани документи , свързани с националната защита ", съгласно Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Асандж прекара седем години в еквадорското посолство в Лондон , преди да бъде предаден на английските управляващи от Еквадор през април. През май шведски прокурори възобновиха следствието си по обвиняване за обезчестяване против Асандж.
 Съдът гледа случая за изгонването на Асандж в Съединени американски щати през февруари 2020 година
Съдът гледа случая за изгонването на Асандж в Съединени американски щати през февруари 2020 година

Междувременно пред съда се събраха протестиращи в отбрана на Асандж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР