Съоснователят на Телеграм Павел Дуров Съд в Москва се произнесе

...
Съоснователят на Телеграм Павел Дуров Съд в Москва се произнесе
Коментари Харесай

Руски съд блокира достъпа до месинджъра Телеграм


Съоснователят на Телеграм Павел Дуров

Съд в Москва се произнесе по желае на съветския регулатор Роскомнадзор и подреди да бъде блокиран достъпът до приложението за текстови известия Телеграм в Русия, откакто месинджърът отхвърли да даде на Федералната работа за сигурност ключовете за дешифриране на известията на потребителите, съобщи Франс прес.

Съдебното съвещание протече в отсъствието на представители на Телеграм, които обявиха, че не желаят да вземат участие във " фарс ".

Приложението, употребено от 200 млн консуматори в целия свят, е известно с това, че предлага висока дискретност. От няколко месеца съветските управляващи, които през последните няколко години упражняват все по-голям напън върху интернет, притискат Телеграм.

Адвокатът на Телеграм Павел Чиков осъди правосъдното решение, което " показва още един път, че правораздаването служи правилно на ползите на властта, без да си прави труд да резервира видимо благовъзпитание ".

Това решение " доближава Русия към страни, където омразата тържествува, където режат глави и се води война против напредъка и свободата ", написа Чиков в Телеграм.

По-рано Чиков съобщи, че съоснователят на Телеграм Павел Дуров е забранил на юристите си да участват в съдената зала, с цел да не легитимират " този фарс ".

На 20 март Роскомнадзор даде на Телеграм 15 дни, с цел да даде своите ключове за дешифриране.

Представител на Роскомнадзор съобщи на правосъдното съвещание, че " информацията, популяризирана от Телеграм, може да съдържа данни, употребявани от терористични и екстремистки организации ", и посочи, че това съставлява " опасност за Руската федерация ".

Съдията докладчик по делото Юлия Смолина съобщи, че ограничаването на достъпа до информация ще остане в действие до осъществяване на настояванията на Федералната работа за сигурност да бъдат предоставени ключовете за дешифриране на известия на потребителите на Телеграм.

Искът на Роскомнадзор беше прегледан за 20 минути, а 40 минути по-късно съдийката се произнесе с решение, показва ТАСС.

Адвокат Чиков разгласи в Телеграм, че без значение от решението на Таганския съд за блокиране на месинджъра няма да бъдат направени никакви отстъпки.

Чиков сподели още, че " Таганският съд в Москва, в наличието на Роскомнадзор и ФСС, одобри редица значими решения и сподели на всички международни интернет снабдители качеството на съветското правораздаване и насочеността на политическия режим ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР