Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс смята, че бъдещата водеща компания

...
Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс смята, че бъдещата водеща компания
Коментари Харесай

Бил Гейтс начерта бъдещето: Никога повече няма да влизате в Google и Amazon

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс счита, че бъдещата водеща компания в региона на изкуствения разсъдък ще може да сътвори персонален дигитален сътрудник, който да извършва избрани задания вместо хората.

Технологията ще бъде толкоз задълбочена, че може да промени радикално държанието на потребителите, съобщи Гейтс, представен от CNBC.

" Който и да сътвори персоналния сътрудник, това е огромното нещо, тъй като в никакъв случай повече няма да отидете на уебсайт за търсене, няма да отидете на уебсайт за артикули, няма да влезете в Amazon ", уверен е той.

Асистентът с изкуствен интелект, който към момента не е създаден, ще може да схваща потребностите и навиците на индивида и ще му оказва помощ да " чете нещата, които другояче няма време да чете ", съобщи Гейтс на събитие на Goldman Sachs и SV Angel в Сан Франциско, отдадено на изкуствения разсъдък.

Според него 50:50 е вероятността бъдещият победител в региона на изкуствения разсъдък да бъде или стартъп, или софтуерен колос.

" Ще бъда отчаян, в случай че Microsoft не влезе там ", добави Гейтс. " Но съм впечатлен от няколко стартъпа, в това число Inflection ", добави той, визирайки Inflection.AI, съоснована от някогашния изпълнителен шеф на DeepMind Мустафа Сюлейман.

Според Гейтс ще мине известно време, до момента в който този мощен предстоящ цифров сътрудник стане подготвен за всеобща приложимост. Дотогава фирмите ще продължат да вграждат в личните си артикули така наречен генеративни технологии за изкуствен интелект, сходни на ChatGPT на OpenAI.

Гейтс разиска и напъните в региона на опазването на здравето, свързани с работата му във фондация " Бил и Мелинда Гейтс ", като съобщи, че AI ще форсира нововъведенията в тази област и ще докара до по-усъвършенствано създаване на медикаменти.

Въпреки че вътрешните процеси в човешкия мозък към момента са мистерия за учените, съоснователят на Microsoft счита, че човечеството е покрай основаването на медикаменти за заболявания като Алцхаймер, като тестванията на им върху хора може да се проведат след 10 години.

Той също по този начин съпостави възхода на технологиите за генеративен изкуствен интелект, които могат да основават вълнуващ текст, с смяна на разпоредбите за игра, която ще засегне в най-голяма степен класата на така наречен служащи с бели якички.

Гейтс добави, че съгласно него бъдещите хуманоидни роботи, които са по-евтини за фирмите, в сравнение с човешките чиновници, също ще окажат огромно въздействие върху тази класа чиновници.

" Докато изобретяваме тези роботи, би трябвало единствено да се уверим, че те няма да получат Алцхаймер ", пошегува се Бил Гейтс.

Припомняме, че Бил Гейтс е уверен покровител на изкуствения разсъдък и го разказва като толкоз революционен, колкото интернет или мобилните телефони.

Наскоро в материал, озаглавен " Ерата на изкуствения разсъдък стартира ", той съобщи, че съгласно него изкуственият разсъдък би трябвало да се употребява, с цел да помогне за понижаване на някои от най-големите неравенства в света.

„ През живота си съм виждал две демонстрации на технологии, които съм намирал за революционни. Първият път беше през 1980 година, когато се срещнах с графичния потребителски интерфейс - предшественикът на всяка модерна операционна система, в това число Windows “, споделя Бил Гейтс в блога си.

„ Втората огромна изненада пристигна едвам предходната година – в средата на 2022 година се срещнах с  екипа на OpenAI и бях толкоз разчувствуван от напредъка им, че им дадох предизвикателство: обучете изкуствен интелект, който да издържи изпит по биология за напреднали ”, написа съоснователят на Microsoft.

Той добавя, че предизвикването му към OpenAI е било да създадат чатбота кадърен да дава отговор на въпроси, за които не е бил особено подготвен.

По думите на Бил Гейтс развиването на AI е толкоз фундаментално, колкото основаването на микропроцесора, персоналния компютър, интернет и мобилния телефон.

Тази технология „ ще промени метода, по който хората работят, учат, пътуват, получават здравни грижи и поддържат връзка между тях. Около него ще се преориентират цели промишлености. Бизнесът ще се отличава по това какъв брой добре го употребява “, показва милиардерът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР