Cryptoqueen: Съучастник осъден на 20 години затвор за финансова измама OneCoin

...
Съосновател на измамната криптовалута OneCoin беше осъден да излежи 20
Коментари Харесай

Съосновател на измамната криптовалута OneCoin беше осъден да излежи 20 години в американски затвор.

Себастиан Карл Грийнууд се е сговорил с други, включително така наречената „Криптокралица“, която сега е в списъка на ФБР с най-издирваните 10, твърдят служители.

Те са обвинени, че са измамили повече от $4 милиарда (£3,2 милиарда) от инвеститори.

46-годишният Гринууд, гражданин на Обединеното кралство и Швеция, беше арестуван в Тайланд през юли 2018 г. Той се призна за виновен в измама и пране на пари през декември.

Длъжностни лица казват, че OneCoin, която е основана през 2014 г. в България, е функционирала като глобална пирамидална схема.

Грийнууд стартира и управлява компанията с Руя Игнатова, така наречената Криптокралица, която не е виждана от изчезването си в Гърция през 2017 г.

OneCoin се опита да се възползва от успеха на биткойн, казват служители, и „използваше лошата слава на биткойн, за да убеди инвеститорите, че OneCoin е следващата инвестиционна възможност, която не може да се пропусне“.< /p>

"В действителност, за разлика от легитимните криптовалути, OneCoin нямаше действителна стойност и беше замислен от Грийнууд и Игнатова като измама от първия ден", прокурори от прокуратурата на САЩ Службата за южния окръг на Ню Йорк се казва в съобщение за новини във вторник.

Мистерията на изчезващата „Cryptoqueen“ е разкрита: мезонетът на Cryptoqueen за £13,5 милиона в Лондон

В изявлението се твърди, че заедно те са „управлявали една от най-големите схеми за измами досега извършено".

"Надяваме се, че това дълго изречение има отзвук във финансовия сектор и възпира всеки, който може да се изкуши да излъже инвеститорите и да използва екосистемата на криптовалута чрез измама, " каза американският прокурор Деймиън Уилямс.

Присъдата беше произнесена във вторник от федерален съдия в Манхатън. Прокурорите казват, че много жертви на OneCoin са били от района на Ню Йорк.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР