Съоръжението с интелигентна система за управление на трафикаКрай тръбите има

...
Съоръжението с интелигентна система за управление на трафикаКрай тръбите има
Коментари Харесай

Четири икони в тунела „Железница“ пазят шофьорите

Съоръжението с умна система за ръководство на трафика
Край тръбите има построена и хеликоптерна площадка

Височината на моста е сред 10 м и 18 м

Четири икони на Свети Иван Рилски вградени в тунел “Железница ” ще пазят водачите и пасажерите. Изображенията на светеца са сложени първоначално и в края на двете тръби на оборудването.

Тунел “Железница ” и новите 5 км от Автомагистрала “Струма ” ще спестят най-малко 2-3 тапи, които до в този момент мъчеха пътуващите за Гърция, Банско и назад. Това изясняват експертите, правили най-уникалното оборудване у нас. Тунелът е с дължина към 2 км и е най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас. Това е и единственият пътен сектор в България, край който има и построена хеликоптерна площадка. Съоръжението има две обособени тръби за придвижване. Тунелът е екипиран с всички системи за сигурност, енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, електронна система за надзор на достъпа и т. н. Между тръбите има четири напречни връзки за пешеходци и още две за коли, по които ще могат да минават коли за спешна помощ, пожарни и други профилирани машини. В случай на пътен случай или затваряне на една от тръбите те ще се употребяват за безвредно извеждане на пасажерите.

Изграден е и обслужващ път при южния портал на тунела откъм Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река, подпорна стена и други Виадуктът е с две независими уреди за двете направления на придвижване. Височината на моста е сред 10 м и 18 м. Автомагистрала “Струма ” е първият инфраструктурен обект, на който е построена хеликоптерна площадка. До оборудването ще може да се доближи както от Е-79, по този начин и от новия сектор от автомагистралата. Съоръжението е с видеонаблюдение и всички нужни системи за сигурност и връзка. На хеликоптерната площадка ще могат да изхвърчат и кацат медицински вертолети до 3,750 тона, както и вертолети на Военновъздушни сили за избавителни интервенции при тежки или всеобщи произшествия, от планинската избавителна работа и други.

Реакция
Борисов поздрави строителите
 



Изграждането на автомагистрала “Струма ” беше приоритет на държавните управления на ГЕРБ, написа във фейсбук Бойко Борисов. Работихме неуморно и експедитивно, както хората чакаха от нас. През третия ни мандат започнахме оборудванията, които се открива през днешния ден. Осигурихме финасирането (европейско и национално), придвижихме тежките процедури, стартира строителството на най-дългия и комплициран тунел “Железница ”, написа още Борисов. Той напомни, че има решение и за най-опасния сектор - този през Кресненското дефиле, което към този момент три години отлежава “в кошчето ”. 

„ Дано не потъне в безвремието, което през последните три години - откогато ГЕРБ не е ръководи, забави ритъма на цялата страна. Леко и безаварийно пътешестване по новите сектори на “Струма ”! Поздравления за всички, които работиха по тях ”, написа Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР