Съобщиха ексклузивна новина за ЕС.Европейският съюз изчерпва ресурса си да

...
Съобщиха ексклузивна новина за ЕС.Европейският съюз изчерпва ресурса си да
Коментари Харесай

Новаков: Европейският сюъз изчерпва ресурса си да приема мигранти

Съобщиха извънредна вест за Европейски Съюз.

Европейският съюз изчерпва ресурса си да приема мигранти. Това съобщи евродепутатът Андрей Новаков по време на полемика за миграцията, проведена от Българска телеграфна агенция Хасково.

Той се разгласи за намиране на общоевропейско решение за казуса с незаконната миграция. В момента, по думите му, Европейски Съюз разчита на мощна външна политика, с цел да се оправи с този проблем. В същото време, както разясни българският представител в Екологичен потенциал колкото и пари да влага Европейски Съюз в трети страни, това не стопира мигрантите. Новаков е безапелационен, че всяко евро, вложено в Европол и Фронтекс, дава резултат. Той си пожелава Европейски Съюз да не е стопански колос и политическо джудже.

Темата за миграцията е една от тематиките, която разделя жителите и страните в Европейски Съюз от последните години, счита и Ева Майдел. Според евродепутата тази тематика е посочила, че по нея най-трудно ще се реализира единодушие в общността. Не можем да допуснем повтаряне на обстановката от 2015 и да допуснем неконтролируемо навлизане на мигранти на територията на Европейски Съюз, написа

Майдел очерта трите аспекта на пътя на мигранта: преди да стигне до границата, когато е на границата и какво се случва там и когато премине границата и какво става по-късно. Според нея Турция употребява мигрантите за напън върху Европейски Съюз. Държавите членки желаят да пресекат противозаконната миграция, уверена е тя.

Ева Майдел се разгласи за единни европейски правила като вземем добър образец от други страни. Трябват ни доста ясни правила по кое време един жител може да бъде депортиран и по кое време един жител може да бъде позволен на територията на една страна, посочи евродепутатът. Според нея трябват по-специфични стратегии за интеграция на мигрантите, с цел да се подтиква общественото взаимоотношение сред тях и европейските жители.

Темата миграция поражда псевдоидеологически разделения, счита и Радан Кънев. Европейски Съюз е доста богат, по думите му, обособени страни също са богати и това ги прави привлекателни за миграните. Европейски Съюз е сигурна земя, разясни българският представител в Екологичен потенциал. Той регистрира, че в Европейски Съюз влизат джихадисти, само че и мигранти, които способстват за стопанската система на Европейски Съюз, както и такива, които желаят да се възползват единствено от обществените системи на европейските страни. Всяка страна има административна машина, с която да се оправи с миграцията, счита той, само че попита какъв брой мощна е европейската машина, с цел да се оправи с този проблем.

Областният шеф на Хасково Катя Панева, уточни, че Хасково има една отворена граница с Гърция и външна граница за Европейски Съюз с Турция, от където минават потоци мигранти. Тя ни прави по-уязвими, призна тя. Затова е значим контролът. Темата изисква бързи и съответни решения, посочи Панева.

Кметът на Хасково Станислав Дечев посочи, че Хасково се е развил като град с помощта на миграцията през 20 век. В града са се заселили македонски и тракийски бежанци. Сега обаче младежите бягат освен от града, само че и от страната. Той желае месната власт да работи по този начин, че младите и амбициозни хора да се върнат тук. Бъдещето е в нашите ръце, отсече Дечев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР